29 juni 2015 In de media

Peter Bosz: ‘selectie vroeger dan andere jaren compleet’

Met Lewis Baker heeft Vitesse al in een vroeg stadium een speler van Chelsea naar Arnhem gehaald. Dat is anders dan voorheen, zo weet ook Peter Bosz.
De Vitesse-trainer heeft de hoop dat er nog een aantal voetballers uit Londen vroeger dan in andere jaren bij gaan komen. "We zijn er druk mee bezig”, vertelde hoofdtrai­ner Peter Bosz. „Hoeveel het er worden? Geen idee. Het kunnen er twee worden, maar ook vijf.

Volgens Bosz is het ook een kwestie van vertrouwen en opbouwen. “Chelsea weet wat ze aan ons hebben en ze zijn tevreden over de ontwikkeling die de jongens hebben gemaakt bij ons”, zo stelt Bosz maandag in De Telegraaf.

“We weten wat we nog willen hebben, maar je bent ook afhankelijk van wat er bij Chelsea gebeurt. We hadden eerder bijvoorbeeld Ruben Loftus-Cheek graag hiernaartoe willen halen, maar dan gaat zo’n jongen ineens spelen bij Chelsea en kan het niet meer.”

De vele wisselingen in de selectie en de tijdsdruk die samenhangt met het Europese avontuur maken Peter Bosz allesbehalve nerveus. “We gaan net als andere jaren heel rustig aan het team werken. In de praktijk valt het allemaal wel mee”, zo verzekert hij.

Tijdens een van de laatste wedstrijden van het vorige seizoen werd Vitesse in GelreDome al bekeken door een Chelsea-speler die Arnhem, het stadion en Papendal graag wilde zien. Hij werd niet door de media opgemerkt en kreeg in alle anonimiteit een rondleiding.

Ook zondag zat er weer een Chelsea-speler op de tribune van Papendal tijdens de eerste training van de Arnhemmers. Ook hij wilde graag de Arnhemse sfeer snuiven en zich goed oriënteren. Naar verwachting zal hij snel gepresenteerd worden.

De nieuwe werkelijkheid bij Vitesse. Er lekt niets meer uit. Was het nieuwe shirt, in tegenstelling tot andere jaren, tot de presentatie op zondag al het best bewaarde geheim in Arnhem, ook over mogelijke transfers worden geen medelingen meer gedaan. En diegenen die op de hoogte zijn, zwijgen als een Arnhems graf.

De heren journalisten van onder andere De Gelderlander, Telegraaf, Voetbal International en Hard Gras staan met hun recente beweringen over aanstaande verkoop van de Vitesse, het niet mogen halen van Europees voetbal als stalorder vanuit Londen of de ophanden zijnde sterk teruggeschroefde samenwerking met Chelsea of zelfs een einde van de Arnhems-Londense coöperatie, volkomen in hun hemd. In Arnhem wordt geamuseerd gewacht op het volgende onzinverhaal. Een ding hebben ze allemaal gemeen, ze waaien allemaal over. Of nee, eigenlijk twee. Geen van de heren journalisten heeft voldoende karakter om schrijvend terug te komen op zijn misser en het ruiterlijk toe te geven.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: