30 oktober 2015 In de media

Peter Bosz: ‘Trainer hoort op de bank te zitten’

Zaterdag 31 oktober reist Vitesse voor de tweede keer dit seizoen af naar Rotterdam. Om 19.45 uur is Excelsior de tegenstander.
In de vijfde uitwedstrijd van het seizoen gaat Vitesse op zoek naar de zesde overwinning. Peter Bosz keert na zijn schorsing weer terug op de bank. “Een trainer hoort op de bank te zitten.”

Bosz kan tegen Excelsior niet beschikken over Dauda en Lieftink. Tegen Ajax koos de hoofdtrainer voor dezelfde elf spelers als een week eerder tegen PEC Zwolle in actie kwamen. “Abiola Dauda is deze week door zijn enkel gegaan en Elmo Lieftink is ziek. Verder is iedereen beschikbaar”, opende Bosz tegenover VitesseTV.

Excelsior staat na tien speelrondes op de twaalfde plaats. De Rotterdammers verloren in eigen huis alleen van Ajax (0-2). FC Utrecht (1-0) en De Graafschap (3-0) werden verslagen, terwijl de ontmoeting met AZ eindigde in een 2-2 gelijkspel. “Excelsior heeft een ervaren ploeg. Ze hebben veel snelheid voorin. Ik vind ze niet wisselvallig dit seizoen. Ze hadden natuurlijk wel van amateurs moeten winnen deze week. Er deden drie andere jongens mee, maar dat mag geen excuus zijn.”

Tegen FC Groningen PEC Zwolle scoorde Vitesse vijf treffers. Vako kwam in de laatste drie eredivisiewedstrijden tot scoren. Vitesse heeft veel doelpuntenmakers in het team. Bij de tegenstander van zaterdag vallen opvallend veel goals van buiten het strafschopgebied. “Ik heb mijn spelers daar niet extra op voorbereid. Zij zijn vanuit de omschakeling gevaarlijk en komen dan in die positie. Wij moeten zorgen dat we niet onder druk komen te staan”, besloot Bosz vrijdag op Papendal.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: