16 augustus 2012 In de media

Petitie tegen overlast in wijken rond GelreDome

Bewoners van de wijken rond stadion GelreDome in Arnhem hebben 650 handtekeningen verzameld tegen de overlast die zij ervaren van bezoekers.
De petitie wordt volgende week overhandigd aan de wethouders Margreet van Gastel en Gerrie Elfrink.

Aanleiding is de nieuwe milieuvergunning die moet worden verleend aan GelreDome. Om de wijken rond het stadion tegemoet te komen, is het aantal nachtelijke dansfeesten daarin beperkt tot maximaal twee. Dat waren er vier. De geluidsnorm is nu wel opgeschroefd.

Daarover leven bij omwonenden gemengde gevoelens. De handtekeningenactie richt zich echter met name op overlast door zwerfvuil, parkeerproblemen en andere ongemakken die de evenementen en voetbalwedstrijden in GelreDome met zich meebrengen.


Wijk bij GelreDome wil afsluiting voor auto’s fans Vitessesse (dec 2011)

Bewoners van de wijk Malburgen- West in Arnhem willen hun woonbuurt tijdens wedstrijden van Vitesse in stadion GelreDome afsluiten voor auto’s van supporters. Wijkbeheer Malburgen- West wil dat er slechts een toegang tot de wijk komt, die bewaakt wordt door iemand met de bevoegdheid om automobilisten te weren.

Volgens Wijkbeheer neemt de overlast toe nu het beter gaat met Vitesse. De wedstrijden trekken dit seizoen meer bezoekers, waardoor bewoners hun auto’s niet meer in de buurt kwijt kunnen. Ook wordt er veel illegaal geparkeerd op fietspaden en groenstroken.

Verkeersregelaars doen hun best om voetbalsupporters tegen te houden, maar moeten iedereen op hun eerlijkheid geloven. Wijkbewoners zijn herkenbaar aan een oranje parkeerkaart. Alle anderen zouden volgens Wijkbeheer tegengehouden moeten worden. Maar wie beweert op familiebezoek te gaan of op weg te zijn naar het sportcomplex van MASV, wordt doorgaans gewoon doorgelaten en kan zo gratis vlakbij het stadion parkeren.

Gemeente Arnhem, politie, wijkbeheer, wijkplatform en stadion GelreDome zijn in overleg over maatregelen om de parkeeroverlast tegen te gaan. Daarvoor moet het juiste juridische kader worden gevonden.

Gelderlander / Foto´s 4CB

Hoofdsponsor: