3 februari 2017 In de media

Petrovic gooit nieuwelingen ADO voor de leeuwen

Guyon Fernandez start vrijdagavond tegen Vitesse direct in de spits bij ADO Den Haag.
Achter hem op ’tien’ staat Nasser El Khayati, die deze week werd gehuurd van het Engelse QPR, waar hij net als bij Burton Albion onder Jimmy Floyd Hasselbaink werkte.

Petrovic: „Hasselbaink was ook superlyrisch over hem. Je zag vandaag ook in de partij dat hij technisch goed is en echt de bereidheid heeft. Hij kan heel veel voor ons betekenen.”

Havenaar

De coach voelt zich ondertussen medeverantwoordelijk voor het drama van Gervane Kasteneer. De spits liep een transfer naar FSV Mainz 05 mis door een blessure en dat heeft Petrovic emotioneel enorm geraakt. Nu Mike Havenaar (die wel bij de wedstrijdselectie zal zitten) dolgraag tegen zijn oude club Vitesse wil spelen, laat Petrovic alles dubbel checken.

„Soms moet je spelers een beetje beschermen, want Mike wil ongelooflijk graag”, zegt de coach, die beseft dat zijn spits door een virusinfectie wekenlang plat heeft gelegen in een Japans ziekenhuis.

Havenaar, die al bijna volledig meetraint, moet eerst op krachten komen. Een wedstrijd is van een hele andere intensiteit dan een training. „Misschien kan hij tien minuutjes spelen. Maar daarover gaan de doktoren eerst overleggen.”

ADO Den Haag: geblesseerd: Meijers, niet wedstrijdfit: Tamata.

Vitesse: niet wedstrijdfit: Büttner.
 

TG / Foto’s SV

Hoofdsponsor: