25 juli 2014 In de media

Piazón blikt positief terug op jaar bij Vitesse

Hij was één van de revelaties van de eerste seizoenshelft, maar Lucas Piazón zakte na de winterstop van het seizoen 2013/2014 ver weg bij Vitesse.
De huurling van Chelsea wist niet één keer meer te scoren, verloor zijn basisplaats en behoorde in de laatste weken van het seizoen niet eens meer tot de selectie.

Ondanks dat zijn seizoen dus als een nachtkaars uitging, blikt Piazón in Kicker met een goed gevoel terug op zijn periode in Arnhem. "Het klopt dat ik na de winterstop niet meer scoorde. We verloren vijf keer achter elkaar en dat tastte het vertrouwen van de ploeg aan. Wedstrijden werden zwaarder, tegenstanders stelden zich beter op mij in. Maar ondanks dat was het een positief jaar voor me", zegt de 20-jarige Braziliaanse aanvaller.

Piazón speelt komend seizoen op een kleine vierhonderd kilometer van Arnhem, in Duitsland. Eintracht Frankfurt huurt hem van Chelsea en hoewel Piazón nog geen Duits spreekt, verwacht hij in ieder geval geen problemen met de communicatie. "Vitesse was een internationaal gezelschap, daar hebben we vooral Engels gesproken. Ik hoop hier in Frankfurt meer Duits te leren, dan ik bij Vitesse Nederlands geleerd heb", lacht hij.
 

FcUpdate / Foto’s SV

Hoofdsponsor: