21 december 2013 In de media

Piazon dit seizoen al betrokken bij achttien doelpunten

In de aanloop naar de achttiende speelronde van de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan Heracles Almelo en Vitesse tegenover elkaar in het Polman Stadion (aftrap 19.45 uur).
● De wedstrijd Heracles Almelo-Vitesse werd acht keer eerder gespeeld in de historie van de Eredivisie. De Arnhemmers hebben met drie overwinningen net iets betere papieren dan de Almeloërs. Heracles wist twee keer te winnen en driemaal eindigde het treffen in een gelijkspel.

● Hoewel Heracles volgens velen voordeel zou hebben van het spelen op kunstgras en in dat verband soms zelfs de term competitievervalsing valt, zijn de Tukkers dit seizoen de enige ploeg die thuis minder punten wist te vergaren dan op vreemde bodem. In de acht thuiswedstrijden tot nu toe behaalde Heracles deze jaargang acht punten, terwijl het buitenshuis dertien punten pakte in negen duels.

● Vitesse slaagde erin zijn laatste zes Eredivisie-wedstrijden op rij te winnen. In hun laatste vijf duels maakten de Arnhemmers telkens minimaal drie doelpunten.

● Heracles is ongeslagen in zijn laatste drie competitieduels (W2, G1).

● De meest waardevolle speler aan de kant van Vitesse is Lucas Piazon. De Braziliaanse tiener was dit seizoen al tien keer trefzeker en maakte vijf doelpunten in zijn laatste vier wedstrijden. Daarnaast gaf hij al acht assists.

● Vitesse scoorde dit seizoen in alle 21 officiële wedstrijden die het speelde. De laatste wedstrijd waarin de Arnhemmers géén doelpunt maakten, was in de slotronde van de vorige competitie, op eigen veld tegen VVV-Venlo (0-1, 12 mei 2013).

● Heracles daarentegen doet het met 23 goals in de eerste zeventien Eredivisie-speelronden alleen beter dan ADO Den Haag (21) en SC Cambuur (16).

● De Heraclieden presteren ook qua doelgerichtheid het slechtst van alle Eredivisie-ploegen in dit seizoen. Zij ondernamen 217 doelpogingen en scoorden daaruit slechts 23 keer, een efficiëntie van 10,60 procent.

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: