22 maart 2014 In de media

Piazon terug, Van Aanholt nog niet

Lucas Piazon keert van­avond in het uitduel met FC Gro­ningen (18.45 uur) terug in de ba­sis bij Vitesse.
De Braziliaan, met elf goals topscorer van de Arn­hemmers, begon vanwege zijn ma­tige vorm de afgelopen vier wed­strijden op de bank, maar krijgt weer een kans omdat Renato Ibarra geschorst is. Piazon, door Vitesse gehuurd van Chelsea, staat op de plek van Christian Atsu, die naar de overkant ver­huist.

Ook Jan-Arie van der Heijden is geschorst voor de 29e speelronde van de eredivisie. Hij ontving in het duel met PSV vorige week al­weer zijn zevende gele kaart van het seizoen.

Middenvelder Marko Vejinovic zakt daarom een linie, zijn plek wordt overgenomen door Valeri Qazaisvhili. „Vako viel tegen RKC geweldig in, maar zat een week later op de bank. Soms moet er ruimte komen in het elftal, zoals nu”, vertelde trai­ner Peter Bosz na de training gis­teren.

Chelsea-huurling Patrick van Aan­holt is zijn plek in het elftal verlo­ren aan Rochdi Achenteh en die krijgt hij voorlopig niet terug. De Brabander moet geduld hebben.

Bosz: „Ik kan mij voorstellen dat Patrick niet blij is. Dat zou ik ook zijn. Patrick kreeg rood tegen FC Twente en wordt geschorst. Hij zat toen al niet in zijn beste fase. Dan komt er iemand in het elftal die het goed doet. Dat zijn dingen die in voetbal soms gebeuren. Hij moet zich terugknokken. Dit vormt zijn karakter.”

Opstelling Vitesse: Velthuizen; Van der Struijk, Kashia, Vejinovic, Achen­teh; Pröpper, Qazaisvhili, Labyad, Atsu; Havenaar, Piazon.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: