15 december 2013 In de media

Piazón weer goudhaantje bij zesde opeenvolgende zege Vitesse

Er staat de laatste weken geen maat op Vitesse. De Arnhemmers raakten eerder dit weekend de koppositie heel even kwijt aan de concurrentie uit Enschede en Amsterdam, maar hebben de eerste plek zondagmiddag weer heroverd.
Lucas Piazón was wederom van grote waarde voor de Gelderlanders: de Braziliaanse Chelsea-huurling boog een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong. Kelvin Leerdam vergrootte vervolgens de marge, waarna Anthony Lurling nog iets terugdeed: 3-2.

Bulkend van het zelfvertrouwen begon Vitesse vol op de aanval en de ploeg van Bosz had eigenlijk al na twintig minuten spelen op een onoverbrugbare voorsprong moeten staan. Renato Ibarra werd al na twee minuten op fraaie wijze vrijgespeeld door Davy Pröpper, maar zag zijn schot op het laatste moment geblokt worden. Die kans bleek echter een voorbode voor veel meer, maar omdat ook Christian Atsu, Mike Havenaar en Jan-Arie van de Heijden (twee keer) het vizier nog niet op scherp hadden, hield NAC hoop.

Na 24 minuten spelen kwamen de bezoekers geheel tegen de verhouding in zelfs op voorsprong. Van der Heijden kreeg de bal tegen de hand in de eigen zestien, waarna Jordi Buijs mocht aanlegen vanaf de stip: 0-1. Vitesse bleek echter nauwelijks aangedaan, ging door waar het gebleven was en kreeg zelf tien minuten later ook een strafschop mee. Stipe Perica begin dezelfde fout als Van der Heijden even eerder en Lucas Piazón profiteerde optimaal door fraai in te schieten. Enkel omdat Atsu (knal op de lat) en Havenaar (kopbal over) daarna niet nogmaals toesloegen, bleef NAC ook daarna nog in leven.

De bezoekers uit Breda hielden na de onderbreking nog precies vijf minuten stand. Piazón ontving de bal vervolgens op de borst, nam beheerst aan, kapte Kenny van der Weg uit en schoot al even beheerst binnen. NAC leek daarna rijp voor de slacht, maar herstelde zich wonderwel. Al gebeurde dat pas nadat Piazón dé kans op zijn en Vitesse's derde van de middag had laten liggen. De Braziliaan werd gevonden door Ibarra, maar schoot rakelings over.Vervolgens was het de beurt aan de verder Piet Velthuizen om zich te onderscheiden. Jeffrey Sarpong dacht te gaan scoren, maar zag zijn kopbal op fabelachtige wijze uit de hoek gewerkt worden door de goalie van de thuisploeg.

Het zou een cruciale actie blijken, want na die redding nam Vitesse het iniatief weer over en viel uiteindelijk ook de verlossende 3-1. Atsu raakte eerst nog de paal, maar in de slotfase was het wederom Leerdam die doel trof. De verdediger werkte uit een hoekschop alweer zijn zevende van het seizoen binnen en besliste zo de ontmoeting. De aansluitingstreffer van Lurling, vlak voor tijd, kwam namelijk te laat.