26 april 2014 In de media

Piazon wil derde huurperiode

Lucas Piazon wil ko­mend seizoen opnieuw worden uitgeleend. De 20-jarige flankspe­ler verwacht niet dat hij bij zijn werkgever Chelsea veel aan spe­len toekomt.

„Chelsea is een top­club, het niveau ligt daar heel hoog. Wil je daar basisspeler zijn, dan moet je structureel op hoog niveau presteren. Spelen in Chel­sea 1 is mijn droom, maar ik denk dat nog een jaar verhuurd worden voor mijn ontwikkeling beter is.”

De Braziliaan begon afgelopen zo­mer uitstekend aan zijn jaar bij Vitesse. Hij scoorde voor de win­terstop elfmaal en was goed voor acht assists. Dit kalenderjaar gaat het beduidend minder met de voormalig jeugdinternational. Hij raakte zijn basisplaats kwijt en zit ook morgen in het thuisduel met Go Ahead Eagles op de reser­vebank. „Het was een heel leer­zaam jaar voor mij. Ik heb geen spijt van mijn keuze om naar Arn­hem te komen. Een jaar eerder speelde ik een half jaar bij Malaga in Spanje, kwam daar tot iets meer dan tien duels. Nu heb ik 28 wedstrijden gespeeld. Dit is mijn eerste, volledige seizoen bij de se­nioren.”

Piazon moet het de laatste weken doen met invalbeurten en daar heeft hij moeite mee. „Ik doe mijn best, maar invallen vind ik lastig. Daar komt bij dat het team niet meer draait als voor de win­terstop. Het is dan niet makkelijk om het verschil te maken.”

Piazon sluit niet uit dat hij na de zomer aan zijn tweede seizoen bij Vitesse begint. „Als ik heel eerlijk ben, ben ik nu vooral toe aan va­kantie. Een paar weken niet moe­ten presteren, maar tijd doorbren­gen met mijn familie. Het WK staat voor de deur. Ik hoop een paar wedstrijden van Brazilië te kunnen bijwonen, maar ik heb nog geen kaartjes. Daarna is er nog tijd genoeg om over mijn toe­komst na te denken. Waarschijn­lijk maak ik de voorbereiding mee bij Chelsea. Wat er daarna ge­beurt, is afwachten.”

Vorige week verbleef Piazon drie dagen in Londen. Hij bracht daar tijd door met familie en vrienden. Zo bezocht hij de verjaardag van Chelsea-speler David Luiz. „Da­vid is een goede vriend van mij. Hij was er al toen ik in 2012 naar Chelsea kwam, hij heeft mij weg­wijs gemaakt in Londen. Die paar dagen in Londen hebben mij goed gedaan. Ik heb de kop even leeggemaakt. Want dat ik na de winterstop een stuk minder pres­teer, daar baal ik natuurlijk wel van. Maar waar het aan ligt? Zeg het maar.”

Voor de winterstop schoot hij te­gen Go Ahead Eagles twee straf­schoppen onberispelijk binnen (0-3 zege). Piazon was de gevier­de man, nu moet hij het doen met een bijrol. „Dat is voetbal. Maar ik houd geloof. De goals en de assists komen vanzelf weer. Ik ben nog steeds dezelfde Lucas. Maar ik ben jong en dan heb je af en toe een terugval.”

Steun krijgt hij van zijn vader, die zeer regelmatig naar Arnhem komt en dan bij zijn zoon intrekt. Hij is tevens de chauffeur van Pia­zon, die nog geen rijbewijs heeft. „Ik was begonnen met rijlessen, maar ben daarmee gestopt. Maar ik kan wel autorijden hoor. Dat doe ik in Brazilië ook.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: