21 juli 2014 In de media

Piazon: “ik was niet het probleem”

Lucas Piazón was voor de winterstop misschien wel de beste speler van de Eredivisie vorig seizoen, maar kwam in de terugronde nauwelijks meer aan bod bij Vitesse.
De twintigjarige aanvallende middenvelder speelde uiteindelijk 29 duels, waarin hij goed was voor 11 doelpunten en 8 assists.

In gesprek met de Daily Mail blikt de Braziliaan terug op zijn verblijf in Arnhem en is hij kritisch op trainer Peter Bosz: “Iedereen werd helemaal gek: wat gebeurt er? Maar dat vroeg de coach zich ook af. We speelden slechte wedstrijden, niemand speelde goed. Maar hij wisselde slechts één speler. Alsof ik als enige schuld had, maar het was zijn keuze.

Aan het einde van het seizoen kon je zien dat ik het probleem niet was.”“Nadat hij me eruit haalde, wonnen we nog maar drie wedstrijden. We eindigden als zesde en verloren thuis in de play-offs. Als hij iets wilde veranderen, dan had hij meer mensen eruit moeten halen en niet alleen Piazón”, zegt de jeugdinternational, die zich weer bij Chelsea heeft gemeld voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Hij weet nog niet of hij bij de eerste ploeg van José Mourinho mag blijven.“Ik houd van Chelsea, hier ben ik vanaf de eerste dag goed behandeld. Maar als het hier niet kan, dan moet ik het elders laten zien. Soms is het moeilijk om je weer te laten verhuren, maar het is nodig om te bereiken wat je wil bereiken.

De oversteek naar Europa is goed voor mij geweest. Ik ben tevreden over mijn carrière, heb daarmee geen fout gemaakt”, besluit Piazón, die nog tot medio 2017 onder contract staat in Londen.
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: