15 januari 2017 In de media

Piepjong Twente wil profiteren van opstartproblemen Vitesse

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. In Arnhem nemen Vitesse en FC Twente het zondagmiddag tegen elkaar op.
Vitesse en FC Twente geven elkaar voorlopig weinig toe. De Arnhemmers vingen de achttiende speelronde aan als nummer acht met 23 punten. Met één punt meer nam FC Twente de zevende positie in.

Ook in historisch perspectief zijn beide teams aan elkaar gewaagd. Van de vorige 31 thuisduels met FC Twente in de Eredivisie zette Vitesse er dertien in winst om. De Tukkers trokken elf keer aan het langste eind en zeven keer werd het gelijk.

Op 25 september won FC Twente in Enschede met 2-1 van Vitesse. De laatste keer dat de Tukkers beide Eredivisie-duels met de Arnhemmers in één seizoen wonnen, dateert uit 2010/11. Destijds verdedigde FC Twente zijn titel.

Voorlopig presteert Vitesse 'uit' beter dan 'thuis.' In stadion Gelredome veroverden de Arnhemmers elf punten, buitenshuis staat de teller op twaalf punten.

Guram Kashia was in de eerste competitiehelft de speler met de meeste intercepties (59) in de Eredivisie. De verdediger miste net als doelman Eloy Room nog geen minuut dit seizoen.

Vaak komt Vitesse moeizaam op gang na de winterstop. De ploeg uit Gelderland ging in zes van de laatste acht 'eerste Eredivisie-wedstrijden van een nieuw kalenderjaar' onderuit.

De basisformatie van FC Twente kent dit seizoen een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en 309 dagen, waarmee de Tukkers jonger zijn dan alle andere Eredivisie-ploegen.

Bij FC Twente kan winteraanwinst Oussama Assaidi nog niet in actie komen. De 28-jarige aanvaller moet nog wachten op vrijgave van zijn vorige club Al Ahli.
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: