21 april 2010 In de media

Piet Velthuizen

Piet Velthuizen is dit sei­zoen met afstand de beste speler van Vitesse. Zonder de vele reddingen van de doelman was de Arnhemse ploeg zeker onder de streep geëindigd. Velthuizen is het niveau van Vites­se al lang ontgroeid en het lijkt er op dat hij deze zomer ook gaat vertrekken uit Arnhem.

 Velthuizen staat bij Vitesse onder contract tot medio 2011. Hierna dus nog een seizoen. Voor een voetbalclub is het dan heel sim­pel. Voor Vitesse zijn er twee op­ties: de 23- jarige goalie verlengt tussentijds zijn verbintenis of hij stapt nu over naar een andere club, waarvan Vitesse dan een transfersom ontvangt.

Onlangs verklaarde Velthuizen dat hij graag langer bij Vitesse wil blijven. Hij heeft nog een doel met de club waar hij groot werd: Europees voetbal halen. Die kans lijkt in de komende jaren uto­pisch. Door de zwakke resultaten in Europa verliest Nederland met ingang van komend seizoen een plek in het internationale voetbal, waardoor de play-offs om Euro­pees voetbal verdwijnen en alleen de top vijf, zes nog samen met de bekerwinnaar de grens over mo­gen.

Daarom lijkt het me zeer onwaar­schijnlijk dat Velthuizen vanwege zijn Europese aspiraties nog jaren in Arnhem zal voetballen. Na het komende seizoen kan hij transfer­vrij vertrekken. De derde doel­man van het Nederlands elftal zal dan voor veel clubs een interes­sante versterking zijn.

Dan zullen er ongetwijfeld grote­re clubs aankloppen bij zijn zaak­waarnemer dan nu. Deze week werd bekend dat Atalanta Berga­mo belangstelling heeft. Een club uit de kelder van de Serie A, maar geen elftal dat vroeger op de pos­ters van Velthuizen in zijn jon­genskamer zal hebben geprijkt.

Een tussentijdse transfer van Velt­huizen kan de financiële zorgen bij Vitesse behoorlijk verlichten.

Maar een eventueel vertrek van de onvervangbare doelman zal de club sportief gezien opnieuw ver­der terugwerpen.

Door Gerard Borgman 

De Gelderlander

Hoofdsponsor: