29 juli 2010 In de media

Velthuizen toont zich verheugd met selectie voor Oranje

De 23-jarige keeper van Vitesse heeft goede hoop dat bondscoach Bert van Marwijk hem in de kwalificatiereeks voor het EK 2012 als derde doelman verkiest boven Sander Boschker.
“De bondscoach heeft Michel Vorm als enige van de WK-selectie geselecteerd en die heeft net zo weinig gespeeld als Boschker,” zegt Velthuizen tegen NUsport. “Ik denk dat hij Sander niet voor niets thuislaat. Sander is wat aan de oude kant. Al is het natuurlijk aan de bondscoach om te beslissen of hij hem in 2012 nog kan gebruiken.”

Klap
Velthuizen heeft de klap van het mislopen van het WK tijdens zijn vakantie goed verwerkt. “Het was even moeilijk om de keuze van de bondscoach te accepteren, want stiekem had ik gehoopt en gedroomd dat ik mee mocht,” zegt hij.

“Maar na het slechte nieuws heb ik toch nog een goede trainingsweek bij Oranje gedraaid. Hard werken komt jezelf altijd ten goede. Tijdens mijn vakantie heb ik m’n hoofd ‘clean’ gemaakt, daarna ben ik ook bij Vitesse weer keihard gaan trainen om beter te worden.”

”Wat geweest is, is geweest. Ik ben niet iemand van het in de put zitten. Ik laat liever zien wat ik kan. Het is een goed teken dat ik dat nu weer bij Oranje kan doen.”

NuSport.nl

Hoofdsponsor: