21 mei 2012 In de media

Piet Velthuizen ziet zijn jongensdroom uitkomen

Voor doelman Piet Velt­huizen van Vitesse kwam gistera­vond een droom uit in GelreDo­me, waar Vitesse play-offs om Eu­ropees voetbal definitief veilig stel­de met een 2-1 zege op RKC.
„Dit is voor mij een droom die uit­komt. Je hebt doelen en dromen, met Vitesse Europa in is iets waar ik als jongetje al van droomde”, be­kende de doelman uit Nijmegen, die in augustus dankzij trainer John van den Brom terug in de ar­men van Vitesse belandde na een mislukt Spaans avontuur bij Hercu­les Alicante.

„Ik heb een moeilijk jaar gehad in Spanje, waar ik bijna niet speelde. Als je dan een jaar later alles speelt en aan het einde Europees voetbal haalt met jouw club, kun je wel be­grijpen dat ik helemaal los ga.”

Velthuizen vierde de terugkeer van Vitesse op de Europese velden uitbundig met de Arnhemse sup­porters, die van geen ophouden wilden weten. „Ik snap die ontla­ding wel. Tien jaar lang viel er niets te vieren bij Vitesse. Dan komt er iemand die dit mogelijk maakt. Dit is waar die mensen al die jaren op hebben gewacht.”

Velthuizen roemde de teamgeest van de ploeg, die in de play-offs te­gen NEC en RKC het beste van zichzelf liet zien. „We hebben in deze play- offs laten zien dat we een hecht team zijn. Pas als je een team bent, komen de individuele kwaliteiten van de spelers naar bo­ven. Dat is gebleken. En dat is de verdienste van de trainer”, zei Velt­huizen, die de zevende plaats van het seizoen een topprestatie vindt na de vijftiende van 2011.

„ Absoluut het maximaal haalbare voor deze ploeg dit jaar”, zei Velt­huizen, die de geruchten over een vertrek van de door Anderlecht be­geerde trainer John van den Brom wegwuifde. „Natuurlijk moet de trainer blijven. Hij heeft een fantas­tische prestatie geleverd, net als het hele team. Chapeau voor de trainer en voor het hele team.”

Gelderlander

Hoofdsponsor: