6 april 2010 In de media

Pieter Vink fluit RKC Waalwijk – Vitesse

De 43 jarige Pieter Vink uit Noordwijkerhout fluit vrijdag a.s. de wedstrijd RKC Waalwijk tegen Vitesse.

De heren Brink en Te Hooven zijn de assistenten.

Als vierde official treedt dhr. Bakkelo op.

 


Open Kaart met Pieter Vink (6 april 2010, KNVB.nl)

In de rubriek Open Kaart komen scheidsrechters uit het profvoetbal aan het woord. Deze week is het de beurt aan Pieter Vink.
,,Voor ik het veld op ga controleer ik minimaal vijf keer of ik mijn kaarten wel bij me heb. Toen ik ze een keer vergeten was, kon ik wel door de grond zakken.”

Naam: Pieter Vink

Geboren: 13 maart 1967

Woonplaats: Noordwijkerhout

Beroep: ,,Naast scheidsrechter ben ik PR-medewerker voor de KNVB in district West II.”

Karakter: ,,Sociaal en eigenwijs”

Hoogtepunt: ,,Mijn uitverkiezing voor EURO 2008!”

Grootste blunder ooit: ,,Ik ben ooit de tweede helft van een wedstrijd begonnen terwijl ik mijn gele en rode kaart in de kleedkamer had laten liggen. Toen ik daarna een gele kaart moest geven, kon ik wel door de grond zakken. Sinds dat moment controleer ik minimaal vijf keer voor ik het veld op ga of ik mijn kaarten bij me heb.”

Sterkste punt: ,,Het lezen van de wedstrijd”

Zwakste punt: ,,Ik wilde nog wel eens te lief zijn voor de spelers door ze geen kaart te geven als ze hem wel verdiende. De laatste tijd gaat dit echter steeds beter.”

Waarom ben ik scheidsrechter geworden: ,,Ik had niet de kwaliteiten om ver te komen in het voetbal. In de jeugd was ik keeper in verschillende selectie elftallen. In de senioren heb ik voornamelijk in de zogeheten ‘bierteams’ gespeeld. Omdat ik in alles het hoogste wil halen heb ik het als scheidsrechter geprobeerd, met de Champions League en de EURO 2008 als gevolg.”

Deze scheidsrechter is mijn voorbeeld: ,,Ik vond Charles Corver een scheidsrechter met een prachtige stijl en een grote persoonlijkheid.”

Meest opmerkelijke gebeurtenis tijdens een wedstrijd: ,,In de tijd dat ik nog bij de amateurs floot werd er, in mijn ogen, een doelpunt gemaakt. Nadat ik had gefloten voor een doelpunt kwam de spits naar me toe en vertelde dat de bal niet in zijn geheel de lijn had gepasseerd en dat het dus geen doelpunt was. Hij vertelde dat hij alleen eerlijk wilde winnen. Een fantastisch voorbeeld van fairplay.”

Humor onder de scheidsrechters: ,,Vergelijkbaar met de kleedkamerhumor van voetballers. Het is altijd heel gezellig in de kleedkamer. De grootste grappenmakers zijn Ben Haverkort, Pol van Boekel, Tom van Sichem en Kevin Blom.”

Meest gegeven kaarten in één wedstrijd: ,,Acht gele kaarten en twee rode tijdens de halve finale op het jeugdtoernooi in Toulon tussen Frankrijk en Brazilië.”

KNVB

Hoofdsponsor: