7 september 2011 In de media

Piiroja en Estland houden hoop op EK deelname

Raio Piiroja heeft dinsdag 6 september met Estland een 4-1 overwinning geboekt op Noord-Ierland. Dankzij deze winst houdt Estland hoop op deelname aan het Europees Kampioenschap in 2012. Georgië speelde op en tegen Malta met 1-1 gelijk.
Estland wint en heeft nog hoop
Estland leidde naar een half uur spelen al met 2-0. Vlak voor rust kwam Noord-Ierland via een vrije trap op 2-1. Het schot van McCann’s viel via Vitesse-verdediger Piiroja in het doel. In de tweede helft gingen de Ieren op jacht naar de gelijkmaker. Ze kregen kansen, maar deze gingen er niet in. Na een uur spelen besliste Estland de wedstrijd. Ver in blessuretijd werd het nog 4-1 voor de ploeg van aanvoerder Piiroja. Estland staat nu één punt achter Servië, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Italië is in deze poule als nummer één al geplaatst voor het EK. Servië, Estland en Slovenië strijden om de tweede plaats.

Georgië speelt gelijk tegen Malta: 1-1
Guram Kashia heeft Malta dinsdagavond haar eerste punt van deze kwalificatie bezorgd. Georgië, met Kashia in de basis, kwam al na vijftien minuten via verdediger Kankava op een 1-0 voorsprong. Tien minuten later was het al weer gelijk. Georgië was al uitgeschakeld voor deelname aan het EK. In deze poule strijden Kroatië en Griekenland om de eerste plaats. De wedstrijd Malta – Georgië stond onder leiding van Nederlandse scheidsrechter Pol van Boekel.