12 augustus 2022 In de media

Pijnlijke avond voor Vitesse in Kralingen

De eerste ‘awayday’ van het seizoen is vrijdagavond voor Vitesse op een bittere teleurstelling uitgelopen. Het was na de verloren seizoensopener op zoek naar eerherstel, maar ging onderuit bij Excelsior Rotterdam. Er waren genoeg kansen voor de Arnhemmers – Nikolai Baden Frederiksen verscheen ook opnieuw op het scorebord – maar door toedoen van Reda Kharchouch (tweemaal) en Kenzo Goudmijn werd het 3-1.

Het was bloedheet, toen Vitesse en Excelsior om 20.00 uur aan de aftrap verschenen. Het kwik tikte op dat moment de dertig graden Celsius aan. Hoofdtrainer Thomas Letsch stuurde een ongewijzigd elftal het kunstgras in Kralingen op. De Arnhemmers begonnen scherp aan de wedstrijd en de 0-1 had in de openingsfase ook op het scorebord moeten staan.Toni Domgjoni krulde de bal met rechts op de lat en Maximilian Wittek zag een kopbal gekeerd worden door Stijn van Gassel. Uit de rebound bleek van Gassel andermaal een sta-in-de-weg voor Domgjoni.

De eerste kans aan de andere kant was meteen raak. Een ingooi werd niet goed verwerkt door de verdediging van Vitesse en Kharchouch kon afdrukken; 1-0. Ook de tweede mogelijkheid voor de Rotterdammers vloog erin. Marouan Azarkan lepelde de bal over de verdediging na een fraaie individuele actie. Kharchouch was opnieuw het eindstation; 2-0.

Vitesse had het beste van het spel, kreeg een aantal goede mogelijkheden en scoorde uiteindelijk verdiend via Frederiksen. De Deen tikte de rebound na een schot van Million Manhoef binnen. Het resterende deel van de eerste helft vertoonde hetzelfde spelbeeld, maar de score bleef ongewijzigd. Met een 2-1 tussenstand zochten beiden elftallen de kleedkamers weer op.

Vitesse begon ongewijzigd aan het tweede bedrijf en ging verder zoals de eerste helft eindigde. De Arnhemmers hadden veelvuldig de bal en probeerden dit om te zetten in kansen. In de 64ste minuut verving Thomas Buitink Ferro; met een extra spits probeerde de Arnhemse formatie het over een andere boeg te gooien. Ondanks het vele balbezit viel de goal, net als in de eerste helft, aan de andere kant. Melle Meulensteen verloor het duel van Kharchouch, die nu een keer als aangever fungeerde. Hij legde de bal panklaar voor Goudmijn, die de 3-1 binnen kon schuiven.

In de slotfase probeerde Vitesse nog iets terug te doen en leek het ook nog te scoren via Buitink. Echter stond de spits in buitenspelpositie en werd zijn doelpunt door scheidsrechter Alex Bos afgekeurd. In de allerlaatste minuut moest de gifbeker helemaal leeg. Sondre Tronstad kreeg een rode kaart, na een overtreding op Luuk Admiraal. Enkele seconden later klonk het eindsignaal.

Vitesse hoopt zich in het komende duel alsnog te revancheren. Op zaterdag 20 augustus komt sc Heerenveen op bezoek in GelreDome. Wil jij erbij zijn? Bestel dan hier je kaarten.

Excelsior Rotterdam vs Vitesse 3-1 (2-1)
14′ Kharchouch 1-0, 20′ Kharchouch 2-0, 29′ Frederiksen 2-1, 76′ Goudmijn 3-1

Scheidsrechter: Alex Bos
Rode kaart: 90+6’ Sondre Tronstad

Opstelling Excelsior
Van Gassel (K); Horemans, Nieuwpoort, El Yaakoubi ©, Tjoe-A-On; Azarkan (86’ Markelo), Eijgenraam, Baas (63’ Ayoub), Driouech; Kharchouch (86’ Eyongo), Goudmijn (90’ Admiraal)

Opstelling Vitesse
Houwen (K); Arcus, Ferro (62’ Buitink), Meulensteen, Cornelisse; Tronstad, Bero ©, Wittek, Domgjoni (83’ Sankoh); Manhoef (82’ Van Duivenbooden), Frederiksen

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: