11 april 2014 In de media

Pilot blindentribune tijdens Vitesse vs Go Ahead Eagles

Vitesse start in samenwerking met Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde supporters, een pilot voor een blindentribune. Op zondag 27 april, tijdens de wedstrijd Vitesse vs Go Ahead Eagles, gaat het project van start.
De blindentribune is eenmalig gesitueerd op de Oost-tribune. Via de blindentribune krijgen mensen met een visuele beperking de wedstrijdbeleving mee via een headset. Commentatoren doen verslag van de wedstrijd en de sfeer.

Voor mensen met een visuele beperking kan het ervaren van een voetbalwedstrijd een hele uitdaging zijn. Er is veel geluid in het stadion en het speelveld ligt vaak op grote afstand. Het beleven van een wedstrijd is daardoor veel minder toegankelijk voor supporters met een visuele beperking. Het fenomeen blindentribune is een prachtige oplossing om toch live te kunnen genieten van een voetbalwedstrijd. Het past ook in de gedachte van Vitesse om al haar supporters in de gelegenheid te stellen een wedstrijd écht te beleven.

Vitesse heeft de intentie om in het seizoen 2014|2015 te starten met een structurele blindentribune.

Oproep: Bent of kent u een Vitesse-supporter met een visuele beperking? Wilt u het duel Vitesse vs Go Ahead Eagles bijwonen? Meldt u zich dan aan via onderstaande link. Dit kan tot en met dinsdag 15 april, 23.59 uur.

KLIK HIER OM DIRECT AAN TE MELDEN.
 

 
Vitesse / Foto SV

Hoofdsponsor: