27 april 2014 In de media

Play-offs lonken voor Vitesse na puntendeling met Eagles

Vitesse lijkt zich te moeten gaan opmaken voor de play-offs. Go Ahead Eagles hield de Arnhemmers in het Gelredome op 2-2. Doordat PSV in Zwolle won, gaan de Eindhovenaren Vitesse voorbij op de ranglijst.
Het resultaat overschaduwde het afscheid van Theo Janssen.

Mike Havenaar zette zijn naam onder het eerste gevaar van de wedstrijd. De boomlange aanvaller kon bij Bart Vriends wegdraaien en uithalen, maar zijn schot ging net naast. De Arnhemmers controleerden de wedstrijd, maar ze kwamen niet tot echt grote kansen. Christian Atsu kreeg nog wel een schietkans, maar Stephan Andersen kon redden.

Vanuit het niets opende Go Ahead Eagles na een halfuur de score. Uit een hoekschop van Jop van der Linden kopte Kolder snoeihard raak. Vitesse-doelman Piet Velthuizen zal van die kopbal enkel het gesuis van het leer hebben gehoord. Atsu had er nog voor kunnen zorgen dat de ruststand 1-1 werd, maar zijn schot vloog over.

Veel Eredivisieduels stonden in het teken van afscheid nemen, zo ook in Arnhem. In de rust werd Janssen in het zonnetje gezet. De middenvelder nam geëmotioneerd afscheid van het publiek in het Gelredome. Ook de fans van Go Ahead Eagles klapten hun handen stuk voor de flamboyante oud-middenvelder.

Go Ahead kwam erg goed uit de kleedkamer na het gebruikelijke bakje thee in de rust. Sjoerd Overgoor had de 0-2 op de schoen, maar Velthuizen kon redding brengen. Vlak daarna was Velthuizen echter wel kansloos op een schot van Jarchinio Antonia. Na een aanval over meerdere schijven was de snelle aanvaller het eindstation: 0-2.

Twintig minuten voor tijd bracht de ploeg van Peter Bosz de spanning echter weer terug in de wedstrijd. Guram Kashia kopte de 1-2 tegen de touwen uit een hoekschop. Gezien de tussenstanden op de andere velden moest Vitesse maximaal in de achtervolging. Dat was te zien aan het spel, want Bosz sommeerde zijn ploeg om alles-of-niets te gaan spelen. Dat resulteerde in de gelijkmaker. Davy Pröpper schoot de bal op heel fraaie wijze achter Andersen: 2-2.

Maar ook 2-2 was niet genoeg voor Vitesse. Patrick van Aanholt had de 3-2 op de schoen, maar Andersen redde de Eagles. De bal had echter ook zomaar aan de andere kant in het doel kunnen vallen. Antonia kwam oog-in-oog met Velthuizen, maar de aanvaller verzuimde om zijn tweede treffer van de middag te maken. Daardoor eindigde het in Arnhem in 2-2.

Scoreverloop:
0-1 (30') Marnix Kolder
0-2 (55') Jarchinio Antonia
1-2 (71') Guram Kashia
2-2 (79') Davy Pröpper
 

Soccernews / Foto’s SV

Hoofdsponsor: