10 april 2016 In de media

Play-offs op de tocht voor zwalkend Vitesse

Vitesse zakt steeds verder weg. In een slechte wedstrijd kwam de zwalkende ploeg van Rob Maas niet verder dan 2-2 tegen ADO Den Haag. De play-offs staan op de tocht.
Na de nederlagen tegen Feyenoord en NEC leek de Arnhemse club ook tegen ADO weer het schip in te gaan. Invaller Oliinyk redde in de slotfase echter nog een punt voor een slordig en pover spelend Vitesse. Uit zes thuisduels na de winterstop peurden de Arnhemmers slechts één zege.

Vitesse begon direct slordig en was niet bij de les. Na een korte corner sloeg ADO al na zes minuten toe. De bal werd in het strafschopgebied verlengd en bij de tweede paal kon Havenaar simpel binnen knikken. Na een minuut of tien kreeg Rashica een grote kans op de gelijkmaker in een counter. De rappe vleugelspits schudde zich los van Meijers, maar één op één met Hansen faalde de Kosovaar.

Gemopper publiek
Vitesse, met Qazaishvili als linksbuiten terug in de basis, speelde onrustig en slordig en kreeg ook al snel veel gemopper over zich heen van de supporters. ADO kreeg de 0-2 van Vitesse op een presenteerblaadje, maar de ploeg uit Den Haag verzuimde te scoren. Van der Werff en Nakamba gingen in de fout, Schaken kreeg de bal van Duplan, maar Room lag goed in weg.

Vitesse langzij
Na ruim en half uur slingerde Baker een vrije trap het strafschopgebied in. Kashia kopte prachtig raak en bracht Vitesse weer langszij.Twee minuten later verzuimde Qazaishvili de 2-1 te maken. Hij strandde met een schot op Hansen. Vitesse kwam watmeer los en zette nu iets beter en agressiever druk op de defensie van ADO.

Geen lijn bij Vitesse
In de tweede helft ging Vitesse uiteraard op zoek naar een tweede goal, maar er zat weinig lijn in het spel. ADO leunde achteruit en gokte op een snelle uitbraak. Maar net als voor rust kwam de thuisploeg er nauwelijks doorheen en waren er veel slordige momenten in het aanvalspel.

Drama Van der Werff
Veel gebeurde er niet na rust, totdat ADO de bal maar eens naar voren poeierde. Van der Werff dacht eenvoudig terug te koppen op zijn keeper Room, maar die werd volkomen verrast. De verdediger knikte de bal zo maar met een rollertje in eigen doel en ADO stond opnieuw op voorsprong.

Vitesse speelde heel af en toe nog wel redelijk combinatievoetbal, maar meestal was het voetbal pover en onsamenhangend. Anderzijds verdedigde ADO geconcentreerd en gaf het niets weg in de tweede helft. De thuisploeg probeerde een opening te vinden, maar hanteerde ook regelmatig de lange bal die met het Haagse centrum Beugelsdijk-Kanon amper effectief sorteerde.

Ruim onvoldoende
In de laatste minuut kwam Vitesse toch nog op 2-2. Na goed werk van Nakamba kwam de bal bij Oliinyk die met een laag schot raak schoot. Vitesse kwam met de schrik vrij, maar in blessuretijd schoot Ota bijna ook nog de 3-2 binnen. Hansen zat mis en Meijers kon op de lijn nog net redding brengen. Zo blijft Vitesse na de winterstop in thuisduels steken op slechts één overwinning en dat is gezien het spelersmateriaal waarover Maas kan beschikken ruim onvoldoende.

Opstelling: Room, Diks, Kashia, Van der Werff, Ota; Yeini, Nakamba, Baker; Rashica, Solanke, Qazaishvili