25 juli 2012 In de media

Plovdiv staat op ploffen

Vitesse is een zeer kleur­rijke voetbalclub, maar zo bont als bij Lokomotiv Plovdiv is het bij FC Hollywood aan de Rijn nog nooit geweest.
Fans die vechten met spe­lers, voetballers die vlak voor de competitie vluchten naar een ande­re club en de eigenaar die er de brui aan geeft: de Bulgaarse club staat op ploffen, vlak voor de re­turnwedstrijd tegen Vitesse in de tweede voorronde van de Europa League, morgenavond in GelreDo­me (20.00 uur).

Nou zijn ze wel wat gewend bij de Bulgaarse club, waar sinds 1995 zes voorzitters door onopgeloste moorden van het toneel zijn ver­dwenen. Maar de recente inciden­ten hebben de voorbereiding op de return tegen Vitesse ( na de 4- 4 in Bulgarije) danig verstoord, zo stelde Lokomotiv Plovdiv-trainer Emil Velev deze week in Bulgaarse media.

„Van een team met ambities wor­den we in een keer een kinderlijke ploeg”, mokte de geplaagde oefen­meester. „We zijn goed. We had­den Vitesse in de eerste wedstrijd zelfs kunnen verslaan. Maar nu gaan we met slechts zestien spe­lers naar Arnhem. Ik weet niet wie er zullen spelen. En ik weet ook niet hoe we zullen gaan spelen, want iedereen bij ons is aangeslagen door wat er is gebeurd.”

Dat was ook nogal wat: zaterdag vochten suppor­ters van Lokomotiv tij­dens de training met enkele spe­lers. Daarna stapten de buitenland­se voetballers Serginho, Jeremie Rodrigues en Younness Bengel­loun halsoverkop over naar CSKA Sofia en zegde eigenaar Konstan­tin Dinev de club eveneens vaar­wel. Directeur Atanas Uzunov deed de club vervolgens voor een Bulgaarse lev (50 cent) in de aan­bieding, in de hoop dat er snel een nieuwe eigenaar komt die voor rust en vooral ook het nodige geld zal zorgen.

De drie buitenlandse spe­lers vertrokken omdat ze de hoogste salarissen had­den en vreesden dat ze nu geen cent meer zouden zien. Coach Velev sprak reeds zijn zorg uit dat meer­dere spelers hun voorbeeld zullen volgen.

Om de kosten te drukken, reist Lo­komotiv Plovdiv vandaag met een ingekrompen selectie van slechts zestien man naar Arnhem. Daar zal de ploeg om 20.00 uur een trai­ning afwerken in GelreDome, con­form de regels van de Europese voetbalbond UEFA.

Gelderlander

Hoofdsponsor: