23 augustus 2010 In de media

Pluim: “We missen nog routine”

Vitesse staat voor een metamorfose. De Arnhemmers krijgen met de aanwinsten van eigenaar Merab Jordania een stimulans. Volgens Wiljan Pluim is dat ook nodig voor het jonge Vitesse.

De formatie van Theo Bos ging in eigen huis onderuit landskampioen FC Twente. Pluim zag Twente op routine winnen.

"In de eerste helft ging het nog wel goed. We gaven niet veel ruimte weg", verklaarde Pluim tegenover Goal.com. "Na de pauze werden we echter ver naar achteren gedrukt. Dan wordt de druk steeds groter." Vitesse hield de eerste helft met enig geluk stand. Maar de technisch begaafde Pluim was nog dichtbij de openingstreffer vlak voor de pauze.

"Ja, die kopbal werd onder de lat vandaan gekopt. Dat is zonde. Maar Eloy (Room, red.) hield ons in de eerste helft ook goed in de race", vervolgt Pluim. Het doelpunt van Marc Janko leek een mokerslag voor Vitesse, dat daarna geen aanspraak meer maakte op een goed resultaat. "Het geloof was toen nog niet weg, maar na de tweede tegentreffer werd het wel heel moeilijk."

De jonge Vitessenaren werden vervolgens overklast. "We missen de routine in de ploeg. Dat zie je wel bij Twente. Zij hebben de ervaring van de landskampioen. Ze hebben de wedstrijd goed uitgespeeld", aldus Pluim. De 21-jarige middenvelder werd in de tweede helft aanvoerder na de wissel van de meest ervaren speler van Vitesse Dalibor Stevanovic (25 jaar).

"We kunnen inderdaad wel wat extra routiniers gebruiken in de ploeg. Wie er nog bij komen? Dat weet ik niet. We hebben het er niet over gehad in de groep. Maar je ziet dat we net als tegen Ajax in de tweede helft tekort komen", besluit Pluim, die tijdens de wedstrijd zichtbaar teleurgesteld was over zijn wissel. De middenvelder werd vervangen voor Hayri Pinarci.

Goal

Hoofdsponsor: