10 januari 2011 In de media

Pluim: ‘Het is bij Vitesse altijd onrustig, maar nu helemaal’

Wiljan Pluim is blij dat hij de hectische periode bij Vitesse voorlopig achter zich kan laten. De jonge aanvaller maakte afgelopen weekend de overstap van Arnhem naar Kerkrade; Roda JC huurt hem tot het einde van het seizoen gratis van Vitesse.

Daarna hebben de Limburgers de mogelijkheid Pluim definitief over te nemen voor een reeds vastgesteld bedrag.

Bij zijn vorige club Vitesse was het de laatste maanden naar eigen zeggen erg onrustig. “Dat is het bij Vitesse altijd, maar nu helemaal”, zegt Pluim in gesprek met L1. “Ik ben erg blij met de overgang naar Roda. Zeker omdat ze me al een tijd in de gaten hielden.” Zijn vorige trainer, Albert Ferrer, wil met een kleinere groep spelers gaan werken en saneert volop in de selectie.

“Bovendien willen ze nu grote spelers halen. Dan is de kans op speeltijd nog kleiner”, weet ook Pluim, die vorig seizoen debuteerde in de hoofdmacht. Roda-directeur Martin van Geel is in zijn nopjes met de aanwinst. “Dit was een buitenkans, hij is de rest van het seizoen gratis in Kerkrade. We betalen geen huursom en Vitesse betaalt zijn salaris nog door. Bovendien hebben we een interessante transfersom al vastgelegd, in het geval we hem definitief willen overnemen in juli.”

L1

Hoofdsponsor: