28 januari 2011 In de media

Pluim: ‘Tegen je oude club, doe je een stapje extra’

Nieuwbakken middenvelder Wiljan Pluim en Harm van Veldhoven blikken vooruit op het treffen met Vitesse. Die wedstrijd wordt aanstaande zaterdag gespeeld in Het Gelredome.


Aftrap van het duel is om 18.45 uur.

Voor de video: klik hier

Harm van Veldhoven kan met een gerust gemoed toeleven naar de uitwedstrijd tegen Vitesse van komende zaterdag. De coach van Roda JC heeft vrijwel geen last van blessures en schorsingen; enkel de inzetbaarheid van Boldizsár Bodor is licht twijfelachtig.

Van Veldhoven, die momenteel vijfde staat met zijn ploeg, beseft dat Roda JC de komende acht dagen goede zaken kan doen tegen de laagvliegers Vitesse en vervolgens Heracles. “Je kunt ze beide winnen, maar ook allebei verliezen. De stand op de ranglijst zegt me niet zo veel”, zegt hij tegen L1.

Zaterdag kan hij echter rekenen op een gemotiveerde groep. Rihairo Meulens, Mads Junker en Wiljam Pluim nemen het immers op tegen hun voormalig werkgever. Met name Pluim zal nog moeten wennen aan het andere geel en zwart. “Hij moet niet gaan forceren om zich per sé te bewijzen”, stelt Van Veldhoven echter in Dagblad De Limburger. “Je moet nooit uit zijn op wraak, dat heeft geen zin.”

De 22-jarige speler zelf heeft er in ieder geval zin in. “Het is best een speciale wedstrijd voor me. Na drie weken keer ik al weer terug in Gelredome. De laatste dagen ben ik steeds meer bezig met deze wedstrijd. Ik heb nog contact met enkele jongens daar. Je merkt dat er bij Vitesse met een bepaalde angst naar dit duel toe wordt geleefd. Niet alleen vanwege de 4-1 in Kerkrade eerder dit seizoen, maar ook omdat Roda het zo goed doet.”

RodaJC

Hoofdsponsor: