9 juli 2010 In de media

Pluim verwacht beter Vitesse

Wiljan Pluim heeft gistera­vond zijn rentree bij Vitesse na een breuk in zijn voet, opgevro­lijkt met zijn eerste doelpunt in het voorseizoen. Hij scoorde tegen vierdeklasser Driel ( 0- 6) met een hard en geplaatst schot de 0-2.

*Exodus van goeie spelers deert teruggekeerde aanvaller niet.
*Pluim verwacht dat groepsge­voel beter is en betere eind­klassering mogelijk.
*Doelpunt tegen Driel bij ren­tree na breuk.

Voor Pluim was het pas zijn eerste wedstrijd in de voorbereiding. Eer­der was hij wel fit, maar de medi­sche staf wilde geen risico nemen. Pluim brak eind vorig seizoen bij RKC zijn middenvoetsbeentje. Hij herstelde voorspoedig, nam maar een week vakantie en trainde door tot de voorbereiding begon. Maar hij werd pas woensdag na een laat­ste foto van de voet vrijgegeven.

„ Alles was goed, maar dat gevoel had ik al. Ik had de eerste oefen­wedstrijd al willen spelen, maar dat mocht niet. Ze wilden geen ri­sico nemen. Sommige spelers zijn er een jaar uit geweest met dezelf­de blessure. Maar ik had toen het gips er na een paar weken af was, al geen pijn meer”, zei Pluim gis­teravond in Driel, waar Vitesse voor zo’n duizend toeschouwers tegen de plaatselijke amateurs het derde oefenduel van de voorberei­ding afwerkte.

„Ik merk wel dat ik nog een paar wedstrijdjes nodig heb”, vond Pluim, die met de hele basiself ruim een uur speelde, alvorens de ploeg werd vervangen door het be­loftenteam. „Het gaat allemaal nog niet vanzelf, het aannemen, het in beweging zijn.”

Pluim zag een groot deel van de se­lectie (negen spelers) verdwijnen uit Arnhem, maar de jonge ‘ num­mer 10’ verwacht dit jaar niette­min een beter Vitesse. „ Met alle respect voor de jongens die weg zijn, maar als groep zijn we er denk ik beter op geworden. We hebben veel spelers die ongeveer op hetzelfde niveau zitten en kei­hard willen knokken voor elkaar en voor een plaats. Ik denk dat er meer een team staat. Er is natuur­lijk kwaliteit weg, maar ik denk dat we met deze groep en straks nog versterking, hoger kunnen ein­digen dan vorig seizoen”, zei de huidige nummer 26 van Vitesse (‘nummer 10 is een mooi num­mer, ik zal er niet om vragen’).

„Veel spelers die weg zijn, zijn oudere spelers. Spelers die een steunende taak hebben binnen het elftal. Die meer voor het be­lang van het team spelen. Maar sommige van die spelers waren meer met zichzelf dan met het team bezig. Daarom denk ik dat we er als groep wel eens beter van kunnen worden”, aldus Pluim, die zijn leeftijdsgenoten Gino Felix­daal ( 0- 1, 0- 4) en Genaro Snijders ( 0- 2) zag scoren.

Ted Heijckmann, die na een kwar­tier de geblesseerde Julian Jenner verving, zorgde voor 0-5. Nadat het hele elftal ( behoudens Heijck­mann) was gewisseld, tekende Roy de Ruiter voor 0-6.

Driel – Vitesse 0-6 (0-2): 30. Felix­daal 0-1, 35. Pluim 0-2, 44. Snij­ders 0-3, 47. Felixdaal 0-4, 53. He­ijckmann 0-5, 75. De Ruiter 0-6.

Opstelling 1 Vitesse: Velthuizen; Felixdaal, Sprockel, Van der Linden, Drost; Jenner (15. Heijckmann), Pröpper, Van der Struijk, Büttner; Pluim, Snijders.

Opstelling 2, 65e m: Room; Damasco, Vakalopoulos, Berends, Tekay; Gashi, Beijer, Pinar­ci, Heijckmann; Kodalak, De Ruiter.

Bijzonderheid: Nilsson krijgt rust om gekwetste voet te ontzien.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: