22 november 2012 In de media

Politie: geen sprake van pesten NEC-supporters

Dat de bussen met NEC-supporters zondagavond na de voetbalderby tegen Vitesse in Arnhem ( uitslag 4- 1) niet over de A325 maar over de A12 naar Nijme­gen werden geleid, heeft volgens de politie niets te maken met ‘pes­terij’, zoals de Supportersvereni­ging NEC stelt.
De route via de A12 is aanzienlijk langer.

„Dat zou ook buitengewoon flauw zijn”, zegt een woordvoerder van de Arnhemse politie, die het kon­vooi bussen begeleidde. „Vanwege de veiligheid is gekozen voor de A12. De A325 is, met het talud er­langs en diverse viaducten erover­heen, moeilijk te beveiligen.”

De NEC-aanhang beklaagt zich op de website van de supportersvere­niging ook over het lage tempo waarmee de bussen naar Nijme­gen reden. „We wilden de groep bij elkaar houden”, verklaart de Arnhemse politie. „Daarom moes­ten de eerste bussen in het begin wat langzamer rijden, zodat de achterste konden aansluiten.”

Supportersvereniging Vitesse be­strijdt dat Arnhemmers met be­kers urine hebben gegooid naar het uitvak, zoals de NEC-aanhang zegt. Daarbij zou een gezin zijn ge­raakt. Als er al met bekers is ge­gooid, dan waren die gevuld met bier, zegt voorzitter Stef ten Thij.

De Arnhemse politie weet dat NEC-supporters tijdens de wed­strijd bij suppoosten hebben ge­klaagd over het feit dat ze waren bekogeld. „Maar of dat met bier of met urine is geweest, hebben wij niet kunnen constateren. Er is ook geen aangifte van gedaan.”

Zowel de clubs als de autoriteiten spraken direct na de beladen der­by hun tevredenheid uit over het verloop ervan.

Gelderlander

Hoofdsponsor: