16 oktober 2011 In de media

Politie voorkomt confrontatie NEC en Vitesse

De Nijmeegse politie heeft zondagmiddag voorkomen dat een groep NEC-aanhangers de supportersbussen van Vitesse bereikte. Op hardhandige wijze werden de fans in de kraag gevat.
De NEC’ers hadden zich verstopt in de bossen rond het Goffertstadion en rukten op toen de supportersbussen door een sluis van hekken richting Arnhem wilden vertrekken. Er is een nog onbekend aantal relschoppers gearresteerd, aldus de politie zondag.

Na afloop van de traditioneel zeer beladen wedstrijd NEC-Vitesse was de sfeer rond het stadion gespannen, onder meer omdat er drie rode kaarten waren uitgedeeld. De ME voerde charges uit toen een groep woedende Nijmegenaren de hekken van de bussluis wilde omgooien.

Toen de bussen eenmaal konden rijden, bleek dat er nog veel NEC-aanhang verscholen zat in de bossen rond het stadion. Ze gooiden stenen en takken naar de bussen. De politie haalde hen soms met geweld weg.

Ook op de snelweg tussen Nijmegen en Arnhem zouden zich incidenten hebben voorgedaan.


Grote rellen tussen NEC en de politie na wedstrijd tegen Vitesse

De supporters van NEC zijn na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse op de vuist gegaan met de politie. Na het met 0-1 verloren duel met Vitesse, hadden fans zich massaal verstopt in de bossen naast het stadion. Daar hadden ze zich verzameld met flessen, stenen en andere wapens. Ze wilden de supporters van Vitesse aanvallen.

De supportersbussen van de tegenstander moesten daar langs rijden en werd bekogeld door fans van NEC. De politie was snel ter plekke, waardoor het tot een massale vechtpartij kwam tussen hooligans en politieagenten. De Mobiele Eenheid heeft tevens enkele charges moeten verrichten.

Er zouden tientallen fans zijn opgepakt. Of er ook gewonden zijn, is vooralsnog niet bekend. Supporters van Vitesse moesten wachten bij het stadion en konden pas een uur na de wedstrijd terug naar huis.

Voetbalprimeur / Soccernews

Hoofdsponsor: