1 maart 2010 In de media

Positie Theo Bos lijkt veilig

De clubleiding van Vites­se heeft gisteren in allerijl een cri­sisbijeenkomst voor vandaag uitge­schreven over de deplorabele staat van de hoofdmacht. Na de ontluis­terende nederlaag tegen AZ (0-3) kwamen zo’n tweehonderd Arn­hemse supporters in opstand bui­ten de poort van GelreDome.

Nacompetitie dreigt, oproer kraait in Arnhem 

* Clubleiding Vitesse om de ta­fel in crisisoverleg na nieuwe nederlaag tegen AZ. 
* Elftal Theo Bos maakt apa­thische indruk en stevent af op nacompetitie. 
* Tweehonderd boze fans aan poort bij GelreDome.

Zij eisten tekst en uitleg van spe­lers en trainer Theo Bos. Die kwam een uur na de wedstrijd naar buiten om de boze fans te kal­meren.
Algemeen directeur Paul van der Kraan erkende gisteravond laat dat een crisisgesprek in aantocht was. „Wij staan er niet goed voor en de club wil niet lijdzaam toezien hoe het verder gaat. Wij willen alles doen om ervoor te zorgen dat we minimaal vijftiende blijven of lie­ver nog een paar plaatsjes stijgen”, zei Van der Kraan, die erkende dat trainer Theo Bos en technisch di­recteur Marc van Hintum zeker van de partij zullen zijn.

Het lijkt waarschijnlijk dat naast Van der Kraan de kersverse voorzit­ter Maasbert Schouten aanschuift.
Volgens Van der Kraan staat de po­sitie van trainer Theo Bos, die tot medio 2012 vastligt, niet ter discus­sie. „Mijn steun is onvoorwaarde­lijk en ik weet die van Marc van Hintum ook. We hebben het elftal goed zien spelen tegen PSV en FC Twente, als het twee weken slech­ter gaat, kun je niet ineens zeggen dat de trainer de schuld is”, vond de directeur, die begrip toonde voor het supportersprotest.
„Uiteraard zijn zij teleurgesteld, die reactie is begrijpelijk. Het is op een nette manier gegaan. En paar supporters hebben gevraagd of Theo Bos naar buiten wilde ko­men, dat heeft hij gedaan. Daarna zijn de meesten rustig gegaan.”

De onvrede van de fans richtte zich vooral op de manier waarop de spelers zich andermaal naar de slachtbank lieten leiden; zonder passie en beleving. Bos had zijn spelers een herkansing gegeven na de afgang bij Ajax ( kansloze 4-0), maar kwam bedrogen uit. „Ik kan alles omgooien, maar die jongens hadden het thuis tegen Twente wel goed gedaan. Op basis daarvan hebben wij zo besloten” zei de trai­ner, die erkende dat de staat van zijn elftal hem grote zorgen baart.
Bos hield zich vast aan de thuis­duels, waarin zijn ploeg meer lef en geestdrift toonde. Tot zaterdaga­vond. Tegenover de hattrick van Mounir El Hamdaoui (drie goals in elf minuten; één voor rust en twee erna) stelde de Arnhemse ploeg helemaal niets.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: