9 juli 2016 In de media

Potjes verheugd met ‘debuut’ bij Vitesse

De 17-jarige Joeri Potjes uit de A1 van Vitesse mocht vandaag tegen het Belgische KV Oostende zijn officieuze debuut maken voor de Arnhemmers.
Dat kwam mede door de blessures van Leerdam en Kruiswijk, maar dat maakte de pret er niet minder om voor de jonge verdediger. Hij genoot zeer van zijn eerste minuten in het eerste.

'Toen ik vrijdag na de training te horen kreeg dat ik mee mocht was ik blij en verheugd. Daar zat vandaag ook wat gezonde spanning bij. Ik zat vanmorgen bij die jongens in de kleedkamer en dan wordt je goed opgevangen', aldus Potjes.

Dat opvangen gebeurde met name door Guram Kashia, een voetballer waar de jonge verdediger nog veel van kan leren. 'Ja het was fijn om met Guram samen te spelen. Hij is ervaren en goed in de duels.' En ook Kashia. Ik denk dat hij het als jonge jongen goed heeft gedaan. Jonge jongens geven ook goede energie aan het team, dat is goed. Ik hoop dat hij van iedereen leert en leert van het niveau.'

En ook trainer Fraser was tevreden over de jongeling. 'Hij viel in met flair, zowel aan de bal als in de duels.'

'Nu doorpakken'

Potjes gaat niet mee op het trainingskamp, maar hoopt stiekem wel op een vervolg in het eerste. 'Ik hoop wel vaker mee te mogen trainen met het eerste, misschien ook wat wedstrijden spelen. Dit was leuk al leuk om mee te maken, een mooi begin maar ik moet nu doorpakken.'
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: