22 september 2012 In de media

Pover Vitesse morst punten tegen Heracles

Het was duidelijk dat Vitesse meer kwaliteit had dan Heracles, maar toch kwam de ploeg van Fred Rutten niet langs de Almeloërs. In het Gelredome bedroeg de eindstand namelijk 1-1.

Vitesse komt niet goed in het spel
Vitesse, dat in het kader van de herdenking van de Slag om Arnhem in het bordeaux-rood en lichtblauw speelde, oogde kort na de aftrap een stuk sterker dan de Heraclieden. De thuisploeg werd voor het doel van Remko Pasveer binnen tien minuten al een paar keer gevaarlijk. Het verschil in kwaliteit was ook snel duidelijk zichtbaar.

Toch wist ook Heracles zo nu en dan aardig spel in het Gelredome te laten zien, waardoor Vitesse niet gemakkelijk tot scoren kon komen. In de negentiende minuut hoopten de Arnhemmers op een penalty, toen Jonathan Reis door Ben Rienstra in het strafschopgebied werd neergehaald. De scheidsrechter legde de bal echter niet op de stip.

Heracles proeft kansen
Vitesse leek langzaam af te zwakken naarmate de eerste helft vorderde, Heracles proefde daardoor dat er in de hoofdstad van Gelderland wellicht één of drie punten te halen viel. Toch beten de Almeloërs niet door, waardoor het een wat saaie slotfase van het eerste bedrijf werd.

Het duel werd in de laatste vijf minuten van de eerste helft nog even opgeschrikt door een grote kans voor Samuel Armenteros, die door goede pass van Everton oog in oog met Piet Velthuizen kwam te staan. De doelman pareerde de poging van de Heracles-aanvaller en vervolgens kreeg Everton zelf in de rebound de mogelijkheid om binnen te schieten. De Braziliaan schoot echter net langs de verkeerde kant van de paal.

Heraclieden verrassen
Heracles ging de tweede helft ijzersterk van start. Na twee minuten wist de ploeg van Bosz de score te openen. Mike te Wierik had de bal voor het inkoppen, maar zijn inzet trof geen doel. In de rebound stond Ninos Gouriye echter op de goede plaats en de aanvaller schoot de bal hard en laag achter Velthuizen. Het beloofde nog een lastige tweede helft te worden voor de thuisploeg.

De thuisploeg begon steeds meer aan te dringen en via invaller Mike Havenaar werd Vitesse na een uur spelen een paar keer gevaarlijk. De risico’s die de Arnhemmers moesten nemen, brachten ook gevaren met zich mee. Zo kreeg Everton bij een uitbraak een goede kans om de voorsprong te vergroten, maar Tomas Kalas hinderde de aanvaller zodanig dat hij niet zuiver kon schieten.

Gelijkspel als logisch gevolg
Een kleine twintig minuten voor het einde van het duel kwam Vitesse weer op gelijke hoogte. Marco van Ginkel werd lichtjes gehaakt door Te Wierik, vervolgens schoot Bony zelfverzekerd raak vanaf elf meter. De wedstrijd kon weer alle kanten op. Gezien het kwaliteitsverschil hadden de Arnhemmers het duel in hun voordeel moeten trekken, maar de ploeg van Rutten verzuimde dit. Vitesse liet zodoende twee punten uit handen glippen.

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: