22 januari 2011 In de media

Pröpper: fit, maar op de bank

Vitesse- speler Davy Pröpper is hersteld van de enkel­blessure die hij heeft opgelopen tij­dens het trainingskamp in Turkije. Maar de jeugdinternational staat vanavond niet in de basis tijdens de uitwedstrijd tegenWillem II.
Pröpper ging in Turkije door zijn enkel, op de laatste training voor de tweede oefenpartij. „Ik speelde al met tape, omdat ik al langer wat last had”, zei de Arnhemmer giste­ren. „Ik ben nu weer fit. Vanaf woensdag heb ik weer met de groep getraind.”

De 19- jarige speler kwam dit sei­zoen in 18 van de tot dusver ge­speelde 19 competitiewedstrijden in actie voor Vitesse. Daarin scoor­de de sierlijke middenvelder drie keer. Maar bij de herstart van de eredivisie begint hij vanavond in Tilburg op de bank. Door de komst van de Spanjaarden Martí Riverola en Jordi López is de con­currentie op het Arnhemse mid­denveld flink toegenomen.

Pröpper staat op het punt zijn con­tract te verlengen. De tot medio 2013 doorlopende verbintenis wordt opengebroken, opgewaar­deerd en met minimaal een jaar verlengd. „De meeste dingen, daar zijn we wel uit”, aldus Pröpper. „ Alleen de laatste dingen resteren nog.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: