9 februari 2011 In de media

Pröpper in de wachtkamer: ‘De bal ligt op dit moment bij Vitesse’

Davy Pröpper is onbedoeld het onderwerp geworden van een twist tussen Jong Oranje-bondscoach Cor Pot en Vitesse. De middenvelder is door de komst van de vele buitenlanders in Arnhem zijn basisplaats kwijtgeraakt, terwijl Pot in Pröpper één van de grootste talenten van Nederland ziet.
Indirect adviseerde de bondscoach zijn pupil om nog eens na te denken over het verlengen van zijn contract in De Gelredome.

“Ik weet dat Pröpper zijn contract kan verlengen bij Vitesse. Hij moet daar zelf een goede keuze in maken en zijn kansen afwegen”, zei Pot. Die trapte daarmee tegen het zere been van Vitesse aan: technisch directeur Ted van Leeuwen noemde het onbegrijpelijk dat de bondscoach zich bemoeide met het beleid van de Gelderlanders. De negentienjarige Pröpper houdt zich op de vlakte en lijkt zijn tot 2013 doorlopende verbintenis bij Vitesse gewoon te zullen gaan verlengen.

Maar zover is het volgens Louis Laros, de zaakwaarnemer van Pröpper, nog niet. “De intentie om bij te tekenen is er, maar dan moet wel het contract op papier in orde worden gemaakt. De bal ligt op dit moment bij de club en niet bij de speler”, zei Laros in De Telegraaf. Pröpper, die tot dusver dertig competitiewedstrijden voor Vitesse speelde, staat ook in de belangstelling van Ajax: volgens zijn zaakwaarnemer zal hij zich daar echter niet door laten beïnvloeden.

Voetnalzone

Hoofdsponsor: