16 maart 2012 In de media

Prachtgoals bezorgen Vitesse derde winst op rij

Door twee schitterende treffers van Wilfried Bony en Renato Ibarra heeft Vitesse vrijdagavond met 2-0 gewonnen van Heracles Almelo.
Na de rode kaart van doelman Pasveer (’42) hadden de Arnhemmers nog wel legio kansen op een hogere uitslag.

John van den Brom had zijn elftal niet gewijzigd na de 3-1 winst in Groningen. In de openingsfase was het vooral Heracles Almelo dat de bal had, maar het leverde geen gevaar op voor de Arnhemse defensie. Vitesse was het meest dreigend met schoten van Wilfrfied en Van der Heijden. Vitesse kwam in de 23e minuut op een 1-0 voorsprong na een vrije trap van Büttner. Na zijn geblokte inzet tikte Marco van Ginkel de bal terug en het was Wilfrie die de bal met een hakje in het doel werkte.

Heracles behield het meeste balbezit, maar bleef volledig ongevaarlijk. Drie minuten voor rust werd Renato Ibarra weggestuurd en in de zestien meter gevloerd. Scheidsrechter Wiedemeijer gaf een strafschop en toonde doelman Remco Pasveer de rode kaart. Vitesse kon het duel al voor rust beslissen, maar Wilfried schoot de strafschop hard op de paal.

Door de numerieke meerderheid zocht Vitesse vanaf de eerste minuut na rust naar de tweede treffer. Kansen kreeg het daar ook zeker voor. De ijzersterk spelende Anthony Annan schoot te zacht in en Alexander Büttner schoot na een mooie individuele actie net naast. Halverwege de tweede helft werd het dan toch 2-0. Wilfried stuurde Ibarra subtiel weg en de Ecuadoriaan ramde de bal werkelijk schitterende ineens achter invaller-doelman Telgenkamp. De 2-0 voor Vitesse de eerste van de frivool spelende vleugelaanvaller die Mark Looms een zeer vervelende avond bezorgde.

Ondanks grote kansen voor Marco van Ginkel (bal op de lat en schot gestuit op doelman), Nicky Hofs en Wilfried, bleef het vrijdagavond 2-0 in GelreDome. Onder toeziend oog van ruim 150 reünisten pakte Vitesse haar derde overwinning op rij. Daarnaast pakte het voor de 13e keer dit seizoen een ‘clean sheet’. Volgende week wordt in Kerkrade tegen Roda JC Kerkrade gespeeld. Trainer Van den Brom kan dan geen beroep doen op Jan-Arie van der Heijden die door zijn gele kaart geschorst is.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: