13 september 2021 In de media

Prachtig nummer Ben Saunders geeft Airborne-duel nog meer lading

Airborne Shirt 2021

Komende zondag is het weer tijd voor de net zo belangrijke als bijzondere Airborne-wedstrijd van Vitesse. Ook dit jaar zal deze eervolle traditie een zeer speciaal karakter hebben. Dat komt mede dankzij Ben Saunders, die het fraaie nummer ‘Geen brug te ver’ geschreven en geproduceerd heeft voor Airborne en Arnhem, en Soelz Art Zevenaar, die verantwoordelijk is voor de bijbehorende videoclip. Ben zal deze schitterende ode aan de helden zondag voor de aftrap tegen FC Twente uitvoeren in GelreDome. Ook zullen de spelers weer speciale shirts dragen in het Airborne-duel, de wedstrijd van en voor Arnhem.

Geen brug te ver

“Er is geen brug te ver, stap naar voren, wees niet bang. Je bent een held.” Dit is een deel van het refrein en de essentie van de single die Ben Saunders speciaal voor Airborne heeft opgenomen. De 38-jarige artiest, woonachtig in Arnhem, hecht er veel waarde aan om hen die in 1944 vochten voor onze vrijheid op deze wijze te herdenken. “Arnhem en Airborne zijn heel belangrijk voor mij. Ik kan nu eindelijk iets terugdoen. Dit is voor Arnhem”, aldus de winnaar van de eerste editie van ‘The Voice of Holland’.

Het lied gaat over het gevoel van een soldaat, vlak voordat hij gaat springen tijdens Operation Market Garden. “Hij voelt zich op dat moment een pion in een strategisch spel, maar is toch al een held voor veel mensen. Voor altijd zullen deze soldaten onze helden blijven”, benadrukt Saunders, die zich altijd sterk verbonden heeft gevoeld met Airborne. “Dat is er met de paplepel ingegoten. Zo zat mijn opa in het leger, was mijn vader verzamelaar van ‘Arnhem 1944’-memorabilia en was ik bevriend met Sergeant Bill Fulton, die op 17 september 1944 als eerste op de brug was”, aldus Saunders. Hij nam zijn kinderen mee naar de herdenking en heeft zijn tattooshop samen met zijn vriend Saul ook voorzien van meerdere Airborne-verwijzingen.

Airborne-tenue          

Uiteraard lanceert Vitesse voor de Airborne-wedstrijd ook weer een speciaal tenue. Deze bestaat vanzelfsprekend uit de traditionele kleuren: maroonrood en lichtblauw. Het shirt bevat meerdere Airborne-referenties, zoals het Pegasus-insigne van de 1st Airborne Division op de voorkant, de John Frostbrug op de borst en de tekst ‘Never forget our heroes’ in de nek. Het shirt is verkrijgbaar voor 69,99 euro (volwassenen) en 59,99 euro (kindermaten).

Eer de veteranen

Al sinds 2007 eert Vitesse, op initiatief van Supportersvereniging Vitesse, de Airborne-veteranen rondom deze jaarlijkse wedstrijd. Dit in het kader van de herdenking van de Slag om Arnhem in september. Naast het optreden van Saunders en de speciale tenues wordt er zondag nog veel meer georganiseerd, zoals de doedelzakspelers, abseilers en diverse sfeeracties. De activiteiten zijn een eerbetoon aan de ruim 1.700 Britse en Poolse militairen die in de Slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de Airborne War Cemetery in Oosterbeek. Kortom, wees erbij in GelreDome en eer de veteranen!

Met speciale dank aan Soelz Art Zevenaar voor zijn hulp in de organisatie en bijdrage aan de videoclip met Ben Saunders.

Bron: Vitesse Media / Foto's: Vitesse Media

Hoofdsponsor: