19 september 2020 In de media

Praktische informatie bezoek aan Vitesse-thuiswedstrijden

We kijken er enorm naar uit om jullie eindelijk weer te mogen ontvangen in het stadion. Daarnaast willen wij jullie op voorhand bedanken voor jullie begrip. Het stadionbezoek ziet er helaas noodgedwongen anders uit dan we gewend zijn. Aan de andere kant zijn we vooral heel blij dat we eindelijk weer met supporters in het stadion kunnen voetballen. Samen hebben we een verantwoordelijkheid om het wedstrijdbezoek goed te laten verlopen. Alvast heel veel plezier bij de komende wedstrijd. We kunnen eindelijk weer gaan genieten van onze jongens. Tot snel in GelreDome!

VOORAFGAAND AAN DE WEDSTRIJD

Gezondheidscheck

Doe voorafgaand aan de wedstrijd onderstaande gezondheidscheck (onder aan de webpagina). Kan je één van de vragen met ‘ja’ beantwoorden? Dan mag je het stadion helaas niet betreden. Bij het betreden van het stadion wordt nogmaals naar je gezondheidscheck gevraagd.

Tassen

Wegens veiligheidsredenen mag je alleen tassen van A4-formaat (30 x 21 x 10 cm) of kleiner meenemen naar het stadion. Let op: tassen, koffers of goederen groter dan A4-formaat worden dus niet toegelaten!

Dak en opgangdeuren open

Bij de aankomende wedstrijden is het dak van GelreDome open en blijven de opgangdeuren op de tribune openstaan. Vergeet je dus niet warm aan te kleden als dat nodig is.

E-tickets, parkeerkaarten en tijdslot

Een paar dagen voorafgaand aan de wedstrijd ontvang je een e-mail met je e-ticket(-s) voor je gekozen ‘social distance plek’ en eventuele parkeerkaart(-en) voor de desbetreffende thuiswedstrijd. De digitale seizoenkaart in de app zal ook je social distance plek bevatten. Op elk toegangsticket staat ook aangegeven in welk tijdslot jij bij welke ingang verwacht wordt. Op deze manier kunnen we alle supporters veilig en verantwoord ontvangen.

Heb jij de e-mail met jouw e-ticket(-s) en tijdslot niet ontvangen? Kijk dan in je spam-box of neem contact op met fanservice door een Whatsapp-bericht te sturen naar 06 82 45 42 76 of te mailen naar fanservice@vitesse.nl.

Vervoer en parkeren

Voor je eigen veiligheid en gezondheid en om overbelasting van het openbaar vervoer te voorkomen, adviseren wij jou om met de fiets of auto naar het stadion te komen. Kom je toch met het openbaar vervoer? Dan kan je als seizoenkaarthouder vanaf tweeënhalf uur voor de wedstrijd op vertoon van je e-ticket gratis met de reguliere bussen naar GelreDome reizen. Dit geldt voor de reguliere lijnbussen vanuit Arnhemse wijken en omliggende dorpen.

Vanaf Arnhem Centraal rijden er vanaf tweeënhalf uur voor de wedstrijd (een beperkt aantal) pendelbussen naar GelreDome. Op vertoon van je e-ticket mag je gratis gebruikmaken van deze (pendel-)bussen. In de bus is, conform de richtlijnen van de overheid, het dragen van een mondkapje verplicht. Wegens verwachte drukte adviseren wij jou om ruim op tijd te komen.
Let op: er worden minder pendelbussen door Breng/Connexxion ingezet vanaf Arnhem Centraal en alleen de reguliere lijndiensten rijden (geen Vitesse-vervoer vanaf Rijkerswoerd, Velp, Westervoort en Duiven).

We adviseren om met de fiets of auto naar het stadion te komen. Voor €10,- per wedstrijd kan je parkeren op het stadionterrein van GelreDome. Parkeerkaarten kunnen gekocht worden bij het oprijden van het stadionterrein of online via https://www.vitesse.nl/nl/parkeren-vervoer.

IN GELREDOME

Opening stadion

De deuren van GelreDome gaan anderhalf uur voor aanvang van de wedstrijd open. Op je verkregen e-ticket staat aangegeven in welk tijdslot jij bij welke ingang verwacht wordt. Om drukte en rijvorming bij de ingang te voorkomen, vragen we je om dit tijdslot aan te houden en niet te vroeg of te laat aan te komen.

De basisregels

Tijdens je bezoek aan GelreDome dien je je aan de volgende basisregels te houden, geheel in lijn met de overheids- en RIVM-richtlijnen:

  • Houd 1,5 meter afstand
  • Was regelmatig je handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Vermijd drukte
  • Doe niet mee aan spreekkoren, hard zingen of schreeuwen in groepsverband

Looproute en mondkapjesadvies

In het stadion is een duidelijke looproute aangegeven om mensen zo min mogelijk te laten passeren bij het betreden of verlaten van het stadion en op de promenade. Ondanks dat hierdoor voldoende afstand (1,5 meter) gehouden kan worden, adviseren wij jou toch om een mondkapje te dragen. Daarnaast is het stadion gecompartimenteerd zolang de coronamaatregelen van kracht zijn. Dat wil zeggen dat het niet mogelijk is om via de promenade naar andere zijdes van het stadion te lopen. Dit wordt gedaan om zo min mogelijk onnodige beweging te krijgen op de promenade en risico’s op besmetting te voorkomen.

Eten en drinken

Het is mogelijk om voorafgaand en tijdens de wedstrijd (tot een kwartier voor het einde van de wedstrijd) eten en drinken te kopen bij de outlets op de promenade. Net zoals voorheen, reken je je consumpties af met de GelreDome Wallet. Om rijvormingen te voorkomen, raden we je aan om je wallet alvast thuis op te laden via deze link en zoveel mogelijk eten en drinken buiten de rust te halen. Nadat je je eten en drinken hebt gekocht, vragen we je om jouw consumpties op de tribune te nuttigen. Het is niet toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen naar het stadion.

Roken

GelreDome is al jarenlang een rookvrij stadion. Dat betekent dat roken in het stadion niet toegestaan is.

Na afloop

Om ervoor te zorgen dat iedereen op een verantwoorde wijze (op 1,5 meter afstand) GelreDome verlaat, kan het zijn dat je na de wedstrijd even moet wachten. Volg de instructies op van de stewards; zij geven aan wanneer je je vak mag verlaten.

Supportershome gesloten

Het Supportershome Monnikenhuize is tot nader order gesloten. In verband met de corona maatregelen, kan de veiigheid van supporters en vrijwilligers niet gegarandeerd worden. Zodra de veiligheidseisen dat wel toelaten, zal de Supportersvereniging Vitesse het supportershome weer openstellen, zij het met beperkende maatregelen.

Bron: Vitesse / Foto's: SV - Vitesse

Hoofdsponsor: