15 augustus 2011 In de media

Pröpper: ,,Van den Brom-effect”

Davy Pröpper besefte na de afgetekende overwinning op VVV-Venlo (4-0) dat één zwaluw nog geen zomer maakt. De sterke Vitesse-speler was echter vol lof over trainer John van den Brom.
,,Nu begrijp ik ook waarom ADO Den Haag vorig jaar zo goed heeft gepresteerd. Dit is het Van den Brom-effect. Hij heeft er hier bij Vitesse vanaf dag één een heel duidelijk systeem ingeslepen, maar – veel belangrijker nog – voor sfeer gezorgd. Die is de afgelopen jaren niet zo goed geweest.”

De negentienjarige middenvelder liet – ook in de voor hem vreemde positie als controleur – zien waarom Ajax onlangs voor hem in de markt was. ,,Normaal ben ik een ‘tien’ en vorig jaar was ik de ‘zes’. Als ik al speelde tenminste. Tegen VVV ging het heerlijk.”

De waarschijnlijke komst van Anthony Annan (Schalke 04) kan Pröpper begrijpen (,,Ik ben niet iemand die negentig minuten een man uitschakelt”), omdat hij alleen tegen kleine clubs als VVV verdedigende middenvelder kan staan. ,,Maar van mij hoeft Vitesse niet veel middenvelders te halen. Het zou een teleurstelling zijn als ik op de bank terecht kwam. Maar daar wil ik nu niet aan denken. Voorlopig proef ik veel vertrouwen van de trainer.”

Telegraaf

Hoofdsponsor: