31 mei 2019 In de media

Presentatie nieuwe seizoenkaart

Voorafgaand aan de play-off wedstrijd Vitesse vs FC Groningen is het design van de seizoenkaart voor het nieuwe seizoen gepresenteerd aan het Fan Platform.
Komend seizoen is het design, op voorspraak van het Fan Platform, geheel in de Airborne-kleuren. Blauw en maroonrood zijn de kleuren van de eerste Britse luchtlandingsdivisie (Airborne).

Slag om Arnhem
De Slag om Arnhem was een luchtlanding en veldslag tijdens de Tweede Wereldoorlog die van 17 tot 25 september 1944 in en rond de stad Arnhem plaatsvond, als onderdeel van Operatie Market Garden. In deze slag stond de voormalige Rijnbrug centraal. De brug werd vernoemd naar John Dutton Frost, die als luitenant-kolonel van het tweede bataljon van de Eerste Britse Luchtlandingsbrigade tijdens de Slag om Arnhem de brug bereikte, maar er niet in slaagde deze geheel op de Duitsers te veroveren.

In het design heeft de John Frostbrug een prominente plek. Samen met een modern gevechtsvliegtuig en de parachutisten vormen zij het beeldmerk, dat komend seizoen nog vaker ingezet gaat worden. Het cijfer 75 refereert aan het feit dat het in september 75 jaar geleden is dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Het Vitesse-logo, de Pegasus en de tekst ‘Lest we Forget’ maken het design compleet.

Vitesse Fan Platform
In seizoen 2017|2018 is Vitesse gestart met het Vitesse Fan Platform. Een aantal keer per seizoen wordt door leden van het Vitesse Fan Platform gesproken over diverse onderwerpen. Hierdoor kunnen wij de wensen en behoeften van onze supporters nog beter in beeld krijgen. Het voorstel voor het design van de seizoenkaart is enkele weken geleden getoetst bij het Vitesse Fan Platform en na een aantal gevraagde aanpassingen zijn we tot dit design gekomen. 

Business Club Vitesse-GelreDome
Voor de leden van de Business Club is ook gekozen voor een Airborne-design. Namens het Business Club-bestuur namen Albert van ’t Blik en Peter van Bussel de nieuwe Businesskaart in ontvangst (foto).
 

image
Vitesse

Hoofdsponsor: