29 juli 2021 In de media

Prima generale Vitesse voor Conference League

Een opsteker voor Vitesse, dat de laatste serieuze oefenwedstrijd voor de Europese aftrap tegen de winnaar van FC Dundalk en Levadia Tallinn heeft gewonnen. Tegen Bundesligaploeg VfL Bochum werd het 2-1 door goals van Riechedly Bazoer, die weer eens in de basis mocht beginnen, en Loïs Openda.

Eerder wist Vitesse in de oefencampagne alleen van OFI Kreta te winnen, werd er gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles en werd er verloren van Viktoria, AEK Athene, FC Nordsjaelland, Schalke 04 en Lommel SK.

Bij Vitesse moest doelman Markus Schubert kort voor de aftrap vanwege fysieke klachten worden vervangen door reservekeeper Jeroen Houwen. Behalve voor Bazoer waren er ook basisplaatsen voor de nieuwelingen Yann Gboho en Romaric Yapi. Jacob Rasmussen, Eli Dasa, Matus Bero en Daan Reiziger ontbraken nog door blessures.

Vitesse speelt volgende week donderdag de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Conference League tegen FC Dundalk. De Ierse club schakelde donderdag in de tweede voorronde FCI Levadia Tallinn uit. Dundalk won met 2-1 in Estland. Een week eerder speelden beide teams met 2-2 gelijk.

De winnende treffer voor Dundalk viel in de 92e minuut. De Engelsman Will Patching was de gevierde man bij de huidige nummer 6 uit de Ierse competitie.

Bron: TG / Foto's: SV

Hoofdsponsor: