1 augustus 2016 In de media

Proefspeler Hamza Barry uitstekend op dreef tegen Chelsea O21

Jong Vitesse gaf zaterdagochtend op sportcentrum Papendal in het oefenduel met Chelsea onder 21 in de tweede helft een 2-1 voorsprong uit handen: 2-3
Desondanks was trainer John Lammers tevreden, onder meer over proefspeler Hamza Barry (21) uit Gambia. "Hij hield zich goed staande en laat sowieso een prima indruk achter. Hij is een week bij ons, heeft met het eerste elftal meegetraind en ook één keer met ons. Hij komt als middenvelder graag en veel in het zestienmetergebied."

Zo ook na ruim een half uur spelen, toen Barry er als de kippen bij was om de 2-1 binnen te tikken. Even daarvoor had spits Cali Daniel getekend voor de gelijkmaker na de prachtige 0-1 uit een puntgave vrije trap van Chelsea-speler Charlie Colkett.

Barry, speler van Apollon Limassol (Cyprus), werd afgelopen seizoen verhuurd aan Hapoel Tel Aviv uit Israël. Daarvoor speelde hij in hetzelfde land voor Maccabi Netanya.

Na de pauze hielden de Arnhemmers lang stand, maar in het laatste kwartier trok Chelsea het duel verdiend naar zich toe. De grote linksback Trevor Challobah kopte raak uit een corner (2-2) en Colkett maakte zijn tweede van de dag vanaf de penaltystip: 2-3.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: