21 augustus 2017 In de media

Profcarrière op 26-jarige leeftijd voorbij: doorstart op Vitesse-burelen

Imad Najah, voormalig speler van PSV, RKC en Vitesse, zet op 26-jarige leeftijd een punt achter zijn profcarrière. De middenvelder krijgt van Vitesse de kans een maatschappelijke loopbaan te starten.
Twee kruisbandblessures overschaduwen de carrière van de Utrechter, die met RKC uiteindelijk 24 wedstrijden in de Eredivisie speelde. "Op een gegeven moment merk je dat de ambities die ik had niet meer haalbaar zijn", vertelt Najah aan VoetbalPrimeur. "Dan is voor mij de kous af. Ik ben nooit gaan voetballen voor het geld, maar voor de ambities."

"Ik had heel graag in de Premier League of de Bundesliga gevoetbald, daar was ik echt gecharmeerd van. Maar de afgelopen jaren merkte ik dat het steeds moeilijker werd. De blessures die ik had, zullen voor clubs altijd voor twijfel zorgen, dat is ook hun goed recht. Dan heb ik het idee dat ik op maatschappelijk vlak nog genoeg kan brengen op mijn 26ste", aldus Najah, die van Vitesse de kans krijgt zijn maatschappelijke loopbaan te starten.

Wat hij precies gaat doen is nog niet duidelijk. Wie denkt dat Najah niet meer te zien zal zijn rond het veld, heeft het mis. "Ik weet hoe fit ik ben, hoe mijn lichaam ervoor staat. Ik wil nog lekker gaan voetballen in de Tweede of Derde Divisie, naast mijn werk bij Vitesse. Daar sta ik nog steeds open voor."
 

VoetbalPrimeur / Foto’s SV – Twitter-IN

Hoofdsponsor: