25 december 2021 In de media

Programma 2de competitiehelft Eredivisie definitief

Het programma van speelrondes 22 tot en met 32 in het Eredivisieseizoen 2021/’22 is vastgesteld. Reden dat deze speeldata en aanvangstijden juist op dit moment worden gepubliceerd, is dat nu bekend is welke clubs na de winterstop Europees spelen en wie er uitkomen in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker.

De lokale autoriteiten hadden tot donderdag 23 december om eventuele onoverkomelijke problemen aan te geven, maar dit leverde geen wijzingen op. De speelrondes 19 tot en met 21 waren al eerder vastgesteld. Speelrondes 33 en 34 worden zoals gebruikelijk op hetzelfde tijdstip gespeeld. Vanwege het bekerprogramma is in speelronde 20 één Eredivisiewijziging doorgevoerd: RKC Waalwijk – Fortuna Sittard gaat van vrijdag 21 januari naar zondag 23 januari (20.00 uur).

Download het hele programma:

Programma Eredivisie (0,57 mb PDF)

Na de winterstop worden zeven wedstrijden gespeeld op zondagavond 20.00 uur, volgens afspraak tussen de clubs en de Eredivisie CV. De KNVB faciliteert deze afspraak. Elke club speelt gedurende het seizoen zoveel mogelijk niet meer dan één thuiswedstrijd op dit tijdstip. De uitwedstrijden worden eveneens verspreid onder de clubs. De wedstrijden op dit tijdstip die door de Europees spelende clubs worden aangevraagd, worden afgetrokken van dit aantal. Het kan dus zijn dat uiteindelijk niet elke club een keer op zondagavond speelt.

image

Toppers

Op zaterdag 15 januari (20.00 uur) staan Feyenoord en Vitesse tegenover elkaar als aftrap voor de tweede competitiehelft. De Gelderse Derby Vitesse – NEC wordt gespeeld op zondag 27 februari (12.15 uur). De duels tegen de ogenschijnlijke concurrenten van Vitesse voor plek 3 op de ranglijst worden op 20 februari FC Utrecht – Vitesse (16.45 uur) en op 2 april AZ – Vitesse (20.00 uur) gespeeld. Vitesse ontvangt de top-2 nog thuis. Op 12 februari PSV (20.00 uur) en op 15 mei, ter afsluiting van de competitie, Ajax (14.30 uur).

Herstart

De Eredivisie start na de winterstop op vrijdag 14 januari met PEC Zwolle – Willem II, die om 20.00 uur aftrappen in het MAC³PARK Stadion. Vitesse opent een dag later in stadion De Kuip tegen Feyenoord (20.00 uur).

Totstandkoming

Naast de sportieve aspecten is bij het maken van de competitieprogramma’s betaald voetbal rekening gehouden met de vele wensen en knelpunten van lokale overheden, clubs, supporters en ESPN die in aanloop naar dit seizoen zijn ingediend. Gedurende het proces wordt het programma overlegd met het Supporterscollectief, de Eredivisie CV, de Keuken Kampioen Divisie, de Centrale Spelersraad (CSR), de Centrale Trainersraad (CTR), ESPN en alle clubs.

Bron: KNVB - Bew. SV / Foto's: SV

Hoofdsponsor: