21 augustus 2014 In de media

Project Vitesse-Oldstars start vandaag

Senioren gaan in Rijkerswoerd trainen in het kader van het project OldStars, onder het toeziend oog van onder meer de clubarts van Vitesse. Ook oud-speler Frans Thijssen is er bij.
Voetballen bij je favoriete Eredivisieclub. Wie droomt daar nu niet van? Ook op latere leeftijd kan deze droom nog werkelijkheid worden met het project OldStars. Na een succesvolle seizoenshelft bij PSV, RKC Waalwijk , ADO Den Haag en FC Groningen, gaat ook Vitesse in samenwerking met de Eredivisie, Nationaal Ouderenfonds en de VriendenLoterij van start met het project OldStars in 2014. Onder het motto “Eredivisie is meer dan Voetbal”, kunnen 60-plussers vanaf woensdag 20 augustus als echte voetbalhelden samen bewegen en voetballen bij Vitesse. Enthousiastelingen kunnen zich aanmelden via www.ouderenfonds.nl/oldstars .

Programma
Iedere week is er een trainingssessie van twee uur. OldStars wordt gecoördineerd door Vitesse Betrokken. De maatschappelijke stichting van Vitesse werkt binnen OldStars samen met Sport en Ontmoetingscentrum Rijkerswoerd en ESA. Trainingen vinden dan ook plaats op Sportcentrum Rijkerswoerd. Naast trainingen, die door professionals worden uitgevoerd, krijgen de deelnemers een fittest en kleding (in bruikleen). Het gezellig samenzijn met andere deelnemers en het werken aan een goede conditie is erg belangrijk. Met OldStars wil Vitesse in samenwerking met de Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de VriendenLoterij, 60-plussers bewust maken van het belang van een actieve leefstijl en daarnaast sociale contacten van deelnemers bevorderen.

Walking Football
Na een lekkere kop koffie, volgt het sportieve gedeelte. Hiervoor is een speciale voetbalvariant ontwikkeld: Walking Football. Bij deze variant van voetbal mag niet gerend worden en wordt er zonder keepers gespeeld. Bovendien mag de bal niet boven de heup komen. Aan het einde van iedere twintig weken nemen de deelnemende clubs deel aan een eindtoernooi waarin uitgemaakt wordt welk team zich mag kronen tot OldStars kampioen van Nederland.

Vervolg OldStars
Na twintig weken bij de Eredivisieclubs stromen de deelnemers door naar amateurclubs met hun team, waar het concept Walking Football verder wordt uitgevoerd.

Aanmelden
Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website van het Nationaal Ouderenfonds op www.ouderenfonds.nl/oldstars  of via de evenementenlijn van het Nationaal Ouderenfonds 0900-60 80 100.

Voor vragen kun je terecht bij stichting Vitesse Betrokken (026-8807549) of Dick van Kleef van ESA/Sportcentrum Rijkerswoerd (06-53420606).

Aanmelden is verplicht! Deelname is €65 voor een traject van twintig weken.

Programma
Vanaf 21 augustus 2014 iedere donderdag van 10.00 – 12.00 uur. Het gehele traject duurt twintig weken.

Locatie: Sport en Ontmoetingscentrum Rijkerswoerd en ESA. Trainingen vinden plaats op Sportcentrum Rijkerswoerd – De Pas 44, 6836 BK – Arnhem.
 

Vitesse

Hoofdsponsor: