6 juni 2015 In de media

Pröpper debuteert: ‘Het besef komt misschien later’

Davy Pröpper speelde een heel sterk seizoen bij Vitesse en viel ook op bij Guus Hiddink. De bondscoach riep de middenvelder erbij voor de ontmoetingen met de Verenigde Staten en Letland en liet Pröpper vrijdag als invaller debuteren tegen de Amerikanen. Na bijna een uur spelen mocht hij erin komen voor Robin van Persie. Helaas ging het duel verloren, maar Pröpper is wel trots dat hij nu zijn eerste cap te pakken heeft.
Al voor rust gebaarde Hiddink dat Pröpper kon gaan warmlopen. “Dan weet je al dat de kans heel groot is dat je in de tweede helft weleens zou kunnen gaan invallen”, zegt de Vitessenaar in gesprek met Helden. “Terwijl ik van tevoren geen enkele verwachtingen had. Ik wist voor de wedstrijd niet dat ik minuten zou gaan maken. Ik moet zeggen: daarna in de tweede helft was ik nog aardig cool.”

De spanning die Pröpper voelde vond hij te vergelijken met zijn debuut in de Eredivisie, vijfenhalf jaar geleden. Toen kreeg hij tien minuten speeltijd tegen NEC en was voor hem de kop eraf in het betaald voetbal. Toch is Oranje ook weer niet te vergelijken met de Nederlandse competitie, realiseert Pröpper zich. “Het besef dat je met een speler als Wesley Sneijder samenspeelt, dat komt misschien later nog wel”, denkt de neo-international. Kritisch is hij echter evengoed.

“Bij de winnende treffer van de Amerikanen had ik misschien wel een overtreding moeten maken op Michael Bradley. Die kon doorlopen, waarna het uiteindelijk 4-3 werd. Als je het feitelijk bekijkt: ik kwam erin toen het 3-1 stond en de eindstand was 3-4”, erkent Pröpper. De andere twee nieuwe gezichten bij Oranje kregen geen minuten: Tjaronn Chery en Steven Berghuis richten het vizier nu op de EK-kwalificatiewedstrijd van volgende week tegen Letland.
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: