11 mei 2014 In de media

Pröpper: ‘Dit doet heel erg pijn’

Davy Pröpper kon de pijnlijke 4-1 nederlaag tegen FC Groningen maar moeilijk verkroppen.
De Groningers maakten zaterdag in de halve finale van de play-offs voor Europees voetbal een ruw einde aan het uiteindelijk teleurstellend verlopen seizoen voor Vitesse.

"Dit doet heel erg pijn", verzuchtte Pröpper in de catacomben van het Gelredome. "Zeker als je het hele seizoen bekijkt." Een seizoen waarin Vitesse in januari nog de koppositie deelde met landskampioen Ajax, maar nog geen vier maanden later met lege handen staat.

"Teleurstellend, dat is duidelijk. We hadden graag Europees voetbal gehaald. Maar ik denk dat we over een paar weken wel terug kunnen kijken op een aantal hele goede wedstrijden die we hebben gespeeld, vooral in de eerste seizoenshelft. Vooraf had niemand verwacht dat we zo zouden spelen. Daar kunnen we wel tevreden over zijn."

Vitesse wist in de laatste acht duels geen enkele wedstrijd te winnen. Voor Pröpper was het gissen naar de oorzaak van de mindere vorm van de ploeg van trainer Peter Bosz. "Tsja, zeg het maar. Er zijn wat wisselingen in het veld geweest, tegenstanders die anders speelden, wij die niet de vorm van voor de winterstop hadden en komt nog eens bij dat we op klotemomenten fouten maakten en tegengoals kregen."

Jordania
Ook buiten het veld was het bepaald niet rustig bij Vitesse. Voormalig eigenaar Merab Jordania kwam eind maart in opspraak omdat hij algemeen directeur Joost de Wit zou hebben bedreigd. Pröpper las het allemaal in de krant.

"Natuurlijk werkt dat door naar het elftal. Je hoort van alles. Wij speelden toen ook al niet goed en dan helpt dat niet echt mee. Het is zonde dat het de laatste tijd hier niet meer over voetbal is gegaan. Dat hebben wij na zo'n goede eerste seizoenshelft misschien ook niet verdiend. Maar goed, dat we geen Europees voetbal hebben gehaald, hebben we zelf gedaan en heeft verder niemand iets mee te maken."

Voor de 22-jarige middenvelder is het contrast met vorig seizoen groot. Toen zat de Arnhemmer veelal op de bank. Dit seizoen was het allemaal anders en werd Pröpper één van de sterkhouders van de equipe van Bosz. "Daar ben ik blij mee, maar ik kan op dit moment niet tevreden zijn over het seizoen. Dat komt denk ik over een paar weken wel. Voor nu is het een mislukt seizoen."

WK
Pröpper, zaterdag verantwoordelijk voor de gelijkmaker, rekent niet op een toetje in de vorm van het spelen op een WK. "Nee, ik ga er niet vanuit dat ik mee mag naar Brazilië. Ik heb geen contact gehad met de bondscoach. Ik ben er ook helemaal niet mee bezig."

Ook over zijn toekomst bij Vitesse kan Pröpper nog niet veel kwijt. "Het is de bedoeling dat ik bij Vitesse blijf. Ik ga nog steeds met veel plezier naar deze club. Ik heb ook geen geluiden van andere clubs gehoord. Dat zouden we allemaal na het seizoen bespreken."

Pröpper liet zich ook nog uit over de persboycot die de spelers van Vitesse woensdag na het verloren heenduel in Groningen instelden. Dat deed de selectie om zich naar eigen zeggen volledig te kunnen focussen op de return. "Een paar jongens zeiden dat ze niet naar de pers gingen. Toen hebben we als groep besloten om allemaal niet te gaan. Dat sommige media dan schrijven dat de helft van niets wist, slaat nergens op."
 

NS / Foto’s SV

Hoofdsponsor: