28 maart 2014 In de media

Pröpper: ‘Niet denken aan de play-offs’

Vitesse moet zaterdagavond winnen van SC Heerenveen om kans te blijven maken op directe plaatsing voor Europees voetbal.
De Arnhemmers verloren al twee wedstrijden op rij en een derde kunnen ze er niet bij hebben.
Een derde nederlaag zou Vitesse op de vijfde plaats brengen, die dwingt tot het spelen van de play-offs. "We hebben het in het team nog niet gehad over de play-offs", vertelt Davy Pröpper aan VI. "We moeten er ook voor waken dat het in ons hoofd komt. Ondanks een paar mindere resultaten gaan wij nog altijd voor het hoogst haalbare. Vergeet niet, er zijn genoeg punten te verdienen."

Vitesse verloor zaterdag vrij kansloos op bezoek bij FC Groningen. Dit was geen incident in de ogen van jonge middenvelder: "Na de winterstop hebben we veel van dat soort wedstrijden gespeeld. In de eerste seizoenshelft konden we ons nog vasthouden aan een laat doelpunt, nu creëren we vrij weinig kansen." Dit heeft volgens Pröpper te maken met de tegenstanders. "Ze doen allemaal hetzelfde. De tegenstanders zakken in en loeren op de counter. Het is aan ons om voetballende oplossingen te vinden."
 


 
Elf / Foto SV

Hoofdsponsor: