5 februari 2014 In de media

Pröpper: “Heel slecht gespeeld, toch kansen gehad”

Vitesse verloor dinsdagavond in eigen huis van AZ (0-2). Volgens Davy Pröpper had die nederlaag vooral te maken met de vele persoonlijke duels die werden verloren.
"Daardoor kwam je zelf niet aan voetballen toe, moest je achter de bal aan. De tweede ballen konden zij oppakken. Zo kon AZ voetballen en wij niet."

"In de eerste helft hebben we het al verloren", stelde de middenvelder na de wedstrijd tegenover VoetbalPrimeur. "We verloren alle duels. De enige die echt zijn duels won, was Mike (Havenaar, red.). Maar de tweede bal verloren we overal. Terwijl we heel slecht speelden, kregen we toch drie of vier grote kansen. In de tweede helft probeerden we vooral lange ballen op Mike. Die won zijn duels wel, maar daaromheen was het te weinig om echt gevaarlijk te worden."

Vitesse had de verloren thuispartij volgens Pröpper vooral aan zichzelf te wijten. "Dit duel hebben niet qua voetbal, maar op duels verloren. AZ heeft een fysiek sterk team. Een goede ploeg, dat wisten wij ook. De vorige wedstrijd speelden ze ook heel goed. Maar dan nog ligt het aan onszelf. Ook als je fysiek minder zou zijn, kun je de duels winnen. Klote, maar we hebben het zelf gedaan. We moeten bij onszelf zijn."

Matige reeks
De Arnhemse ploeg pakte in de afgelopen vijf competitiewedstrijden slechts zes punten. Na de winterstop werd alleen gewonnen van PEC Zwolle (1-2). "Daarna hebben we tegen NEC niet goed gespeeld, tegen Feyenoord wel. Tegen AZ was het weer niet goed." Vrijdag wacht het thuisduel met hekkensluiter ADO Den Haag. "We hebben de uitwedstrijd tegen hen verloren (2-1, red.), dus we hebben wat recht te zetten. Maar ook vanwege dit duel met AZ moeten we wat goedmaken."

Nieuwelingen Zakaria Labyad en Bertrand Traoré speelden dinsdag een helft mee. "Je ziet dat ze kwaliteiten hebben", oordeelt Pröpper. "Natuurlijk is het wennen, maar in voetbal gaat het redelijk snel. Hoe langer ze er hier bij zijn, hoe beter ze begrijpen hoe we spelen. Ze hebben allebei een actie, kunnen beiden scoren. Het zijn spelers met verschillende kwaliteiten, vooral aanvallend."
 

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: