8 februari 2014 In de media

Pröpper: ‘Ons spel is niet zo fris meer’

Davy Pröpper gaat op in de malaise bij Vitesse. Voor de winterstop blonk hij uit in GelreDome, de afgelopen weken is het vooral ploeteren.
Ook tegen ADO Den Haag gisteren (0-0) had hij het lastig. „Ons spel is niet meer zo fris als voor de winterstop.”

Volgens de Arnhemmer heeft het mindere spel te maken met de mindere resultaten van de laatste weken. „Het vertrouwen is min­der, denk ik. We hebben een goed resultaat nodig. We zijn het voet­ballen echt niet verleerd. We moe­ten slimmer zijn, met zelfvertrou­wen voetballen. Maar als de vorm iets minder is, wordt dat lastig. We moeten hier goed doorheen komen.”

Vitesse raakt door het gelijkspel achterop in de titelrace. Maar de 22-jarige middenvelder wanhoopt niet. „Ik heb het gevoel dat ieder­een nog veel punten gaat verspe­len. De eredivisie laat zich niet voorspellen.”

Na rust speelde Pröpper aanvallen­der. „Omdat zij met tien man ach­ter de bal stonden, hadden wij geen nummer 6 nodig. Atsu en ik gingen naast elkaar spelen, met Zakaria Labyad daarvoor. Op zich ging het toen wel beter, maar goals leverde de omzetting helaas niet op.” Vitesse speelde drie duels in een week: twee gelijke spelen en een nederlaag. Pröpper wilde dat niet als excuus aandra­gen. „Nee, dat heeft meer met de vorm te maken.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: