26 juli 2010 In de media

Pröpper en Caldirola kunnen al naar huis

Vitesse- spelers Davy Pröpper en Luca Caldirola zijn za­terdag uitgeschakeld op het Euro­pees kampioenschap voor spelers tot 19 jaar in Frankrijk.

Daardoor is het tweetal zeer waarschijnlijk morgen al inzetbaar voor Vitesse, tijdens de oefenwedstrijd tegen Real Mallorca (sportpark Schuyt­graaf, 19.00 uur). Pröpper verloor zaterdag met Ne­derland met 1-0 van Oostenrijk in de derde en laatste groepswed­strijd. De Vitessenaar kwam vlak voor rust in het veld voor Jordy Clasie. Dat was zijn tweede inval­beurt op het toernooi. Oranje ver­loor het duel door een late treffer van Marco Djuricin, die scoorde vanaf de strafschopstip. In de groep met Frankrijk, Engeland en Oostenrijk eindigde Oranje met drie punten op de laatste plaats.

Caldirola, door Vitesse gehuurd van Inter, verging het weinig beter met Italië. Spanje was met 3-0 te sterk, waardoor Italië achter Span­je, Kroatië en Portugal met slechts één punt laatste werd in de groep. Caldirola speelde in alle drie par­tijen van de Italiaanse ploeg negen­tig minuten mee.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: