20 april 2016 In de media

PSV haalt moeizame zege op brutaal Vitesse

De strijd om de titel in de Eredivisie is razend spannend, met Ajax en PSV allebei op 75 punten na 31 wedstrijden.
Het doelsaldo is in het voordeel van Ajax en voor de Eindhovenaren is het zaak om de laatste drie wedstrijden van het seizoen te winnen. De druk op Ajax, dat woensdag bij sc Heerenveen speelt, is na dinsdag enorm: PSV wint met 2-0 van Vitesse en neemt op de ranglijst een voorsprong van drie punten. Ajax moet winnen bij sc Heerenveen om de koppositie weer over te nemen.

PSV en Vitesse maakten er aanvankelijk een daverende wedstrijd van. Het spel golfde op en neer en beide partijen kregen grote kansen. De eerste goede mogelijkheid was voor Vitesse: Kosuke Ota trok de bal vanaf links terug, Denys Oliynyk haalde uit en Héctor Moreno gooide zich in de baan van het schot.

PSV voerde de druk vervolgens op, Santiago Arias en Jeffrey Bruma werden nog teruggefloten wegens buitenspel, maar via Davy Pröpper was het vervolgens wel raak.Na een vlotte aanval over rechts via Luciano Narsingh en Arias tilde Pröpper de bal uitermate behendig in de verre hoek.

Daarna daalde het niveau en het meest in het oog springende moment kwam voort uit een clash tussen Luuk de Jong en Eloy Room. De spits van PSV wilde de bal binnenkoppen, maar kwam hardhandig in aanraking met de vuist van de Vitesse-keeper. Het bloed gutste uit de neus van De Jong, die niet veel later onder luid applaus terugkeerde binnen de lijnen.

Het goede eerste kwartier van de eerste helft van PSV kreeg na rust geen navolging. Vitesse draaide de duimschroeven langzaam maar zeker aan, speelde brutaal naar voren en drukte PSV terug. Door dramatisch uitverdedigen van Arias kreeg Milot Rashica een dot van een kans op de gelijkmaker, ware het niet dat Jeffrey Bruma met een ultieme tackle een tegendoelpunt voorkwam. PSV kreeg zelf, vooral dankzij fantastische passes, twee geweldige kansen om de wedstrijd te beslissen. Na een splijtende steekbal van basisspeler Stijn Schaars schoot Pröpper over, terwijl Marco van Ginkel treuzelde na een heerlijke dieptepass van De Jong.

De fans in het Philips Stadion waren er allesbehalve gerust op, omdat Vitesse in fases vlijtig combineerde richting het doel van Jeroen Zoet. Een wissel van Phillip Cocu bracht verlossing. Maxime Lestienne werd bij zijn eerste actie, randje strafschopgebied, naar het gras getrokken en scheidsrechter Pieter Vink wees naar de stip. De Jong schoot de bal recht door het midden: 2-0.

In de slotfase kreeg PSV nog enorme kansen om de score verder op te hogen, waardoor de negatieve marge qua doelsaldo richting Ajax verkleind kon worden. Dat lukte niet.
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: