17 januari 2015 In de media

PSV heeft aan één doelpunt voldoende

PSV blijft in de winning mood. De koploper van de Eredivisie boekte zaterdagavond tegen Vitesse (1-0) zijn vijfde overwinning op rij en zette Ajax daardoor weer op een achterstand van vier punten.
Het Vitesse van Peter Bosz kreeg vooral in de eerste helft de betere kansen, maar bleef dus met lege handen achter en zakte naar de elfde plaats.

Vitesse ging in maart voor het laatst in eigen huis onderuit in de Eredivisie. De geel-zwarten verloren toen met 1-2 van PSV en zaterdagavond namen de Eindhovenaren dus opnieuw de drie punten mee uit de hoofdstad van Gelderland.

De beginfase was voor de thuisploeg, maar de eerste serieuze aanval van de tegenstander leverde na tien minuten direct een doelpunt op. Georginio Wijnaldum gaf de bal mee aan Santiago Arias, die Luuk de Jong bediende, maar de spits stuitte op Eloy Room. Adam Maher schoot de rebound tegen de paal, maar in tweede instantie trof hij met wat geluk wel doel: 0-1.

Het reactievoetbal van PSV leverde na die treffer echter niet veel meer op en men werd alleen nog met een vrije trap van Memphis Depay gevaarlijk in de eerste helft; doelman Eloy Room dook dat schot stijlvol uit de hoek. De Eindhovenaren stonden voor rust liefst achttien schoten toe, maar het ontbeerde Vitesse aan een koele afmaker. Jeroen Zoet hield Zakaria Labyad en Marko Vejinovic bijvoorbeeld met goede reddingen van scoren af en Jan-Arie van der Heijden kapte een keer te veel, waardoor een goede kans verloren ging. PSV nam de minimale voorsprong mee de kleedkamer in.

De gasten van Phillip Cocu hadden in het begin van de tweede helft echter opnieuw niet veel te vertellen in de wedstrijd, maar Vitesse viel ook in herhaling en maakte het Zoet lange tijd niet echt lastig. Na een klein uur liet PSV zich voor het eerst in aanvallend opzicht zien en Luuk de Jong had toen de 0-2 moeten maken, maar na een voorzet van Depay kopte hij de bal van dichtbij tegen de paal. Een fractie later ontsnapte Vitesse wederom, toen Depay de vijandelijke verdediging zijn hielen liet zien en de bal naast de paal stiftte. Vitesse bleef in leven, maar was in aanvallend opzicht tandeloos.Vitesse, dat in de laatste negen Eredivisiewedstrijden slechts één keer won, kwam lange tijd niet verder dan enkele afstandsschoten.

Tien minuten voor tijd kreeg men nog één geweldige mogelijkheid om langszij te komen, maar Renato Ibarra’s schot trof de buitenkant van de paal. De gemoederen liepen in de slotfase nog een paar keer hoog op in GelreDome en doordat de marge minimaal was, bleef het spannend. PSV hield echter stand en boekte een belangrijke overwinning in de strijd om het kampioenschap.